Olot es dota d’un registre d’habitatges desocupats
El ple hi dona llum verd i també al reglament per mobilitzar aquest parc cap al mercat de lloguer
Tots els grups hi van estar d’acord i també en l’adquisició d’un habitatge per a ús social
El ple d’Olot va donar ahir llum verd per unanimitat a la creació d’un registre d’habitatges desocupats permanentment i el reglament que el regirà. El regidor d’Urbanisme, Jordi Güell (JxCat), va detallar que aquest registre s’activarà l’1 de gener i que les ordenances fiscals de l’any vinent ja recullen la seva aplicació. Güell va remarcar que els ajuntaments no han pogut crear fins ara aquest registre, perquè la llei d’hisendes locals no ha desenvolupat normativa al respecte, cosa que ha hagut de fer la Generalitat a través de la llei d’habitatge.
Entre altres coses, s’ha hagut definir quan un habitatge pot tenir la consideració de desocupat permanentment. El reglament ho recull i, entre moltes altres coses, també els recàrrecs en l’impost de béns immobles que hauran de pagar els propietaris a partir de l’any vinent i que és el que ja preveuen les ordenances municipals i la definició de totes les tipologies d’habitatges.
Adriana Roca (CUP) va reclamar que es concreti com es pensa mobilitzar el parc d’habitatges buits i com es desenvoluparà el cens. Josep Guix (PSC) va animar l’equip de govern a anar a fons en matèria de mobilització d’habitatges. I Anna Barnadas (ERC) va reclamar que el registre i el reglament no tinguessin un afany recaptatori, sinó que servissin justament per detectar pisos buits i fer que entrin en el mercat de lloguer. Barnadas també va lamentar que encara no se sàpiga res de la diagnosi dels pisos del barri vell iniciada el 2017.
El mateix ple, i també per unanimitat, va acordar l’adquisició per 24.500 euros d’un habitatge de l’avinguda de Santa Coloma de la ciutat per incorporar-lo a la borsa pública de lloguer social.
LA FRASE
Renunciar a ser ‘Muy Leal Ciudad de Olot’
L’alcalde va afirmar que reunirà els portaveus dels grups municipals del ple d’Olot per estudiar la proposta de la CUP de renunciar al títol de Muy Leal Ciudad concedit per Isabel II en el marc de les guerres carlines, el 1835. “No és just impulsar una república catalana mantenint un títol concedit per un estat que ens tracta com ens tracta. Els olotins hem de ser lleials a Olot i a la causa de la República”, va dir el portaveu de la CUP, Lluís Riera. El títol penja al vestíbul de la sala de plens.