Medi ambient

societat

Control lumínic a Aigüestortes

Un nou sensor, col·locat al refugi d’Amitges, avaluarà la contaminació lumínica al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Es tracta d’un sensor tipus fotòmetre que mesura la brillantor del cel. Tècnics especialitzats del Parc Astronòmic del Montsec van ser els encarregats de dur a terme la instal·lació del dispositiu amb l’objectiu de conèixer l’estat real de la contaminació lumínica al parc, així com afavorir la mínima incidència de llum artificial dins del territori protegit.

Amb aquesta iniciativa es pretén conèixer l’evolució de la contaminació lumínica i disposar de dades actualitzades sobre la qualitat del cel fosc i ampliar, així, les tasques de conservació del Parc Nacional protegint el medi nocturn.

La campanya s’integra dins del projecte de mesurament de la contaminació lumínica que coordina i impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya des del 2013 per avaluar la qualitat del cel nocturn de tots els parcs naturals del país.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla d’accions previst en el marc de la certificació Starlight, que es va atorgar al Parc Nacional ara fa dos anys. El pla es va elaborar a partir de les propostes sorgides d’un procés de participació ciutadana en què van participar els ajuntaments, la població local i bona part del sector turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia