Administracions

El govern de Banyoles rebutja abaixar sous

L’oposició diu que seria una mesura temporal per ajudar els afectats de la Covid

El ple de Banyoles ha rebutjat, amb els vots de Junts, la proposta de l’oposició de reduir un 15% les retribucions dels regidors amb dedicació exclusiva o parcial i les indemnitzacions per assistència als òrgans de govern com a mesura de suport als afectats pels efectes de la pandèmia. Jordi Congost (Junts) ha afirmat que la moció és un intent d’estigmatitzar i de desacreditar els regidors amb algun tipus de dedicació i d’assenyalar l’equip de govern. “Han posat en el punt de mira els servidors públics amb un interès claríssim de desgastar”, hi ha afegit, i ha retret al portaveu d’ERC que no haguessin fet la mateixa proposta al Consell del Pla de l’Estany, on són al govern.

Quim Fernàndez (Convivència i Progrés) ha negat que vulguin desgastar el govern. “Vostès han interpretat la proposta com una envestida, un exercici d’oportunisme i mala fe i un intent de fer sang. Això seria infame per part nostra en una situació com l’actual”, ha reblat.

Non Casadevall (Sumem) ha afirmat que al seu grup els hauria agradat anar més lluny i ha remarcat que aprovar la rebaixa hauria estat un gest per no allunyar la ciutadania de les institucions. I Jaume Butinyà (ERC) ha destacat la rellevància d’un acord unitari que els hauria ajudat, segons el seu parer, a estar al costat del ciutadà.

Per altra banda, el ple va aprovar per unanimitat el conveni que preveu la cessió de l’embarcació de socors de Creu Roja a la Policia Municipal i a altres serveis del consistori per quatre anys a raó de 3.000 euros anuals en concepte de manteniment i benzina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia