Administracions

política

Un de cada cinc ajuntaments no lliura els comptes al síndic a temps

Més d’un 22% dels ajuntaments catalans no han complert amb l’obligació de lliurar els números de la seva caixa a la Sindicatura de Comptes. El termini del retiment dels comptes de l’exercici del 2019 es va ampliar a causa de la pandèmia del coronavirus i per les mesures urgents decretades per l’Estat arran de la declaració de l’estat d’alarma. Així, el termini va acabar el 22 de gener i no l’octubre anterior com hauria estat preceptiu. D’acord amb les dades de la Sindicatura, el 77,7% dels ens locals considerats en el seu conjunt van lliurar el compte general de l’exercici del 2019 abans que acabés l’any. És a dir, 745 dels 947 municipis del país. A data de l’1 de març del 2021, aquest percentatge ja s’havia incrementat fins al 85,2%.

Per tipus d’ens administratius, les diputacions catalanes ho van fer dins la data estipulada –tret d’un cas–, mentre que, pel que fa als consells comarcals, ho havien fet 36 dels 42 existents. Sí que van complir les entitats metropolitanes –només hi ha l’AMB–, 29 de les 61 de les mancomunitats de municipis i 56 de les 65 entitats municipals descentralitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia