Administracions

segarra

Torà exigeix al Govern el referèndum per passar al Solsonès

“L'Ajuntament de Torà només demana, sigui quin sigui el resultat final, poder fer el referèndum que, sota l'empara de la llei, ha aprovat de fer”, així s'acomiada l'actual alcalde de Torà (Segarra), Domènech Oliva, que porta un any esperant que el departament de Governació els autoritzi la convocatòria i celebració d'un referèndum perquè els ciutadans votin si volen canviar de comarca i integrar-se al Solsonès.

La consulta és el resultat d'una assemblea veïnal, que compta amb el suport de tots els grups polítics, i que va decidir al marçde 2010 demanar el referèndum i que el ple va ratificar vuit mesos més tard després de comunicar-ho a Governació, els grups parlamentaris i a l'aleshores president del Parlament, Ernest Benach.

Tot i això, Oliva es queixa que no han rebut cap resposta del Govern i es pregunta el perquè d'aquest silenci. L'alcalde Torà afirma en una carta que acaba el mandat “amb una trista sensació que l'administració fa moltes lleis -crec que massa-, però després, el primer en no complir-les és la mateixa administració, amb els consegüents descrèdits de la classe política, descrèdits dels que tots ens en lamentem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona