Urbanisme

Santa Susanna ultima la nova biblioteca municipal

Ha posat a licitació aquest mes les obres de mobiliari i equipament del servei, que passarà dels 40 m² actuals a 972 m²

Ocuparà una sala al nou centre cívic, on ja funciona la llar d'avis des del 2015

Santa Susanna ha iniciat finalment el camí per resoldre la falta d'una biblioteca municipal en condicions. Aquest mes ha posat finalment a licitació les obres per condicionar amb el mobiliari i l'equipament l'espai reservat a l'edifici del centre cívic, que va entrar en funcionament l'any 2015 amb la llar d'avis. L'alcalde, Joan Campolier (AiS), destaca que l'obra ha estat possible gràcies a la partida rebuda des de la Diputació a través de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019. “Ens han atorgat 279.000 euros per a aquest projecte, que ens permetrà oferir un millor servei en un espai amb totes les comoditats”, comenta. En aquest sentit, l'actual biblioteca ocupa uns escassos 40 metres quadrats i quan s'hagi enllestit l'actuació en tindrà 972, segons la proposta inicial feta pels tècnics. El pressupost de l'obra puja a 303.000 euros, però l'alcalde confia en una adjudicació a la baixa que suposi poder afrontar el cost només amb la partida de la Diputació i que l'Ajuntament no hagi de posar-hi diners. “La biblioteca és una assignatura pendent al poble des de fa molts anys i finalment li podem donar una sortida digna”, assenyala l'alcalde, que confia en un procés sense entrebancs que permeti obrir el servei al públic en el primer trimestre de l'any vinent.

La mateixa Diputació ha atorgat una segona partida que també es destinarà al centre cívic. Segons Campolier, l'Ajuntament rebrà 380.000 euros més que es destinaran a acabar els aularis i la sala polivalent que ha de completar els serveis previstos a la planta baixa de l'edifici. “La licitació d'aquest segon paquet d'obres es farà properament amb la voluntat de tenir enllestits els dos projectes de forma conjunta al més aviat possible”, assenyala.

Finalment, només faltarà resoldre la primera planta del centre cívic, destinada a espais per a joves i per a la qual el consistori demanarà suport econòmic a la Generalitat. Joan Campolier afirma que acabar el centre cívic, entès com a espai clau de l'activitat social del municipi i “punt de reunió generacional”, és un dels compromisos clau del mandat. L'edifici, aixecat al peu de la carretera N-II i a tocar de l'església, es va posar a licitació l'any 2010 però les obres no van començar fins al 2012, amb una execució per fases en funció de la disponibilitat econòmica de cada moment. Ocupa un terreny de 2.770 m².

LA FRASE

La biblioteca és una assignatura pendent al poble i finalment li podem donar una sortida digna
Joan Campolier (AiS)
ALCALDE DE SANTA SUSANNA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]