Urbanisme

oci

denúncia

El PP alerta d'irregularitats a les guinguetes de Calella

Diu que l'Estat va informar desfavorablement del projecte i que es va abocar formigó fresc als fonaments quan està prohibit

El govern respon que s'ha complert escrupolosament amb la llei

El PP de Calella va alertar ahir de certes irregularitats en el procés de construcció de les noves guinguetes. El portaveu de la formació, Josep Maria Pérez Basart, va assegurar a aquest diari que tenia constància d'un informe desfavorable del projecte emès per l'Estat datat a finals de desembre del 2015. “Està prohibit posar formigó fresc directament a la platja per fer els fonaments, i això es va fer”, assenyala, i hi afegeix que el material, però, es va abocar sobre una llosa de formigó prefabricada. “En tot cas no hi ha cap marge per a la interpretació, perquè el formigó es va utilitzar”, insisteix. Pérez Basart exposa que des del consistori no se li ha facilitat tota la documentació que va demanar i, a banda de l'informe negatiu de Costes, també troba a faltar el dels serveis tècnics locals.

“Els únics papers que tinc corresponen al vistiplau de la Generalitat”, comenta, i troba “estrany” que coincideixen en la mateixa data el permís d'ocupació de la platja a càrrec de l'Ajuntament i la resolució favorable de Costes de la Generalitat. “No hi va haver temps material per rebre una nova resolució de l'Estat un cop rebuda la nova informació que aquest demanava”, assenyala. Pel regidor del PP, el consistori “peca de falta de transparència” i avança que, en cas de demostrar-se les irregularitats, “podrien obligar a desmuntar les guinguetes, i l'Ajuntament hauria d'indemnitzar els adjudicataris”. El cap del PP recorda que fins i tot la Guàrdia Civil va inspeccionar les obres.

Resposta contundent

Des del govern, el regidor de Serveis Públics, Albert Torrent (PDECat), es va mostrar “indignat davant unes insinuacions sense fonament”. Torrent assegura que tot el procés de construcció i adjudicació de les guinguetes “es va fer seguint escrupolosament la normativa i donant compte a qui en té les competències, que és la Generalitat”. “M'ofèn que es posi en dubte que des d'aquest govern es puguin tirar endavant actuacions que no siguin legals”, comenta. Torrent respon a Pérez Basart que se li ha entregat “tota la documentació” referent a les guinguetes. “No podem entregar papers que no tenim”, assenyala i hi afegeix que “amb l'Estat no s'han tingut tractes, perquè, repeteixo, les competències són de la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia