Urbanisme

Unes obres treuen a la llum un mur antic a Cadaqués

Els treballs de soterrament dels contenidors de deixalles s'han suspès en espera de poder determinar si pot tractar-se de les restes de l'antiga muralla de la població

Les obres de soterrament dels contenidors d'escombraries a la plaça des Portal a Cadaqués han topat amb la descoberta d'una construcció antiga. La possibilitat que es pugui tractar de vestigis de l'antiga muralla i que el descobriment pugui tenir un valor patrimonial han fet aturar els treballs. L'alcalde, Josep Lloret, confiava que ahir mateix una arqueòloga pogués desplaçar-se a la població per determinar l'origen de la construcció, però finalment no va ser possible i caldrà esperar com a mínim fins dilluns per aclarir-ho. En espera d'aquesta valoració i amb les obres aturades, Lloret admet que dubta que es pugui tractar de la muralla, però les primeres investigacions que s'han fet des de l'Ajuntament no ho han pogut aclarir (els arxius de Cadaqués estan custodiats a l'Arxiu Comarcal de Figueres).

L'Ajuntament de Cadaqués està soterrant els contenidors de recollida d'escombraries en tres punts del municipi: a la plaça de ses Herbes (on ja s'han col·locat), al sector des Portal (on ara s'està treballant) i el tercer punt serà a la plaça des Portixó, un edifici emblemàtic de la població. L'aprovació del projecte havia aixecat crítiques de l'oposició amb l'argument que representava una amenaça per a tres punts emblemàtics de la imatge turística de Cadaqués. Lloret, però, ho va justificar com a única alternativa a la situació anterior, un punt de concentració de contenidors exteriors a la zona de sa Riera, que segons l'alcalde s'havia convertit en “un femer, amb problemes de rates i molèsties, just al costat del casal d'entitats i de l'escola bressol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia