Urbanisme

Municipal

Santa Eugènia vol frenar els soterranis per a ús industrial

La mesura s'ha pres perquè l'escorxador ha trobat la manera de créixer construint sota terra

La modificació no té caràcter retroactiu i això permetrà a l'escorxador fer una ampliació

Santa Eugènia de Berga ha engegat el procés per modificar els usos en planta subterrània a les zones industrials. Aquesta mesura s'adopta perquè l'escorxador de Le Porc Gourmet, amb necessitat de créixer i crear una nova sala de congelar però sense sòl disponible i amb l'oposició dels veïns i l'Ajuntament per fer-ho, va entrar una petició d'obres a la primavera per poder construir congeladors sota l'àrea que ocupa la seva nau. Detectada aquesta opció, abans de l'estiu el consistori va decidir cancel·lar de manera provisional les noves llicències d'obres per a soterranis que poden tenir un ús industrial. La nova normativa especifica que en els soterranis situats en zona industrial només s'hi podran fer obres per temes d'aparcaments o per al pas d'instal·lacions de subministraments.

La mesura es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern –format per Convergència, que té majoria– i amb els vots en contra d'Esquerra, que va defensar el seu posicionament dient que es va tard a l'hora de prendre mesures.

No s'atura

El fet que la modificació no tingui caràcter retroactiu i que l'escorxador demanés el permís per fer les obres abans de la cancel·lació provisional farà que Le Porc Gourmet pugui realitzar aquesta primera ampliació, i el que es vol impedir és que es pugui repetir aquesta operació d'aprofitament soterrani. Segons expliquen des de l'Ajuntament, la nova àrea que es vol construir es destinarà a congeladors per emmagatzemar la carn i així augmentar les exportacions. Els veïns viuen aquest procés amb preocupació ja que temen que l'ampliació comporti més camions i problemes derivats de l'activitat de l'escorxador al seu barri.

LA FRASE

En els soterranis només s'acceptarà la construcció per fer aparcaments o per fer passar instal·lacions
Anna Franquesa
alcaldessa de SANTA eugènia de berga

S'aprova un pressupost de 1.938.461 euros

El ple d'aquesta setmana també va servir per aprovar el pressupost pel 2017, que tindrà un import de 1.938.461 euros, xifra que suposa un augment de 316.505 euros respecte al del 2016. En l'apartat d'inversions s'han consignat 564.312 euros, entre les quals destaquen les obres als vestidors del camp de futbol i una previsió de 109.000 euros per a la redacció del nou POUM. Des de l'oposició, el grup d'Esquerra va indicar que veien prioritàries altres inversions que no surten als pressupostos i que per això el seu vot seria d'abstenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia