Urbanisme

municipal

serveis

Santa Susanna aconsegueix més diners per al centre cívic

L'alcalde, Joan Campolier, anuncia una subvenció de la Diputació de 400.000 euros per a la sala polivalent i quatre aules

La biblioteca podria estar enllestida per ser inaugurada per Sant Jordi

Santa Susanna ha rebut la confirmació, segons assegura l'alcalde, Joan Campolier (AiS), d'una nova subvenció per enllestir la primera planta del centre cívic, el projecte estrella d'aquest i de mandats anteriors. Els diners provenen de la Diputació i representen una partida de 400.000 euros que aniran destinats a condicionar la sala polivalent amb capacitat per a 400 persones i a quatre aules. L'espai, que actualment utilitzen a precari algunes entitats, s'habilitarà perquè s'hi puguin dur a terme espectacles escènics de música, dansa i teatre, reunions i tot tipus de presentacions. “Es tracta d'una molt bona notícia que ens permet creure que, finalment, la primera planta de l'edifici ja estarà en plena activitat durant aquest any”, assegura Campolier, que confirma que el centre cívic ha estat el projecte més complicat de tirar endavant pels nombrosos entrebancs que ha anat acumulant amb els anys. Inicialment, havia d'haver obert les portes el 2010.

Biblioteca per Sant Jordi

Paral·lelament als diners rebuts, la nova biblioteca enceta la recta final i, un cop enllestides les obres estructurals, ara queda omplir-la de contingut. Amb un pressupost d'uns 230.000 euros, els diners s'invertiran en el mobiliari i en la posada a punt del sistema d'àudio d'una petita sala annexa. “Treballem amb la vista posada en el dia de Sant Jordi per poder obrir les portes de l'equipament, que significarà un canvi impressionant per als usuaris”, apunta convençut Joan Campolier. El servei passarà dels 40 metres quadrats amb què ha funcionat des que va ser creat dins l'edifici de l'ajuntament a més de 900 distribuïts i separats en diferents àmbits i en dues plantes que multiplicaran les activitats i el personal, que passarà d'una persona a tres. “La Diputació assumirà el pagament del sou de la bibliotecària i des de l'Ajuntament, el dels dos tècnics auxiliars”, enumera l'alcalde.

Tancar el primer pis

Amb la biblioteca en marxa i les obres a la sala polivalent i a les quatre aules, al centre cívic només li quedarà resoldre el tancament i el condicionament dels espais de la primera planta, on inicialment han d'anar diferents aules destinades a tallers i un espai per als joves. Des del novembre del 2015, el centre cívic va obrir les portes al casal d'avis. L'edifici, amb un curiós disseny, es troba a peu de la carretera N-II i ocupa uns 3.000 metres quadrats.

En un primer moment, tenia un pressupost de 2,4 milions d'euros, però, finalment, l'obra es va acabar adjudicant per 1,8 milions. La perseverança de l'alcalde ha aconseguit, segons defensa ell mateix, que prop del 95% del cost de l'edifici s'hagi sufragat amb subvencions provinents de diferents administracions, en especial de la Generalitat.

LA XIFRA

400.000
euros
és la nova subvenció que la Diputació destinarà al centre cívic de Santa Susanna, segons l'alcalde.

LA FRASE

Ens permet creure que la primera planta de l'edifici ja estarà en plena activitat durant aquest any
Joan Campolier (AiS)
alcalde de santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]