La Casa Wenetz de Tortosa podrà ser la nova seu dels arquitectes

Urbanisme demana canvis en l'ordenació de la nova plaça al barri del Temple

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va advertir que han recomanat fer una reordenació del nou sector residencial del barri del Temple, ja que a la CUTE no l'ha convençut la situació de la reserva de sòl per a l'equipament públic. «Recomanem a l'Ajuntament que reformuli l'ordenació del solar, perquè el nou equipament públic no quedi aïllat i doni més sentit a la nova plaça», va afirmar. Amb tot, Solà va remarcar que la CUTE està d'acord amb el conveni que van signar l'Ajuntament de Tortosa i la demarcació ebrenca del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC). L'operació ha de permetre la rehabilitació de l'antiga Casa Wenetz, que passarà a ser una zona d'equipaments. L'objectiu és convertir-la en la seu del col·legi, a canvi d'una altra requalificació del solar que els arquitectes tenen al barri del Temple i que actualment és un aparcament lliure en superfície.

Fins ara, el casalici de la plaça de Mossèn Sol té un ús privatiu, i cal que sigui d'equipaments perquè el COAC el compre i puga fer-hi obres de rehabilitació. «A canvi, la seua edificabilitat es traslladaria al solar del Temple, entre els carrers Enric d'Ossó i Mossèn Manyà», va recordar Solà. El nou polígon d'actuació té 2.108 metres quadrats, amb 450 metres quadrats per a habitatges (planta baixa més tres plantes) i un sostre edificable de 2.500 metres quadrats. El COAC cedirà a l'Ajuntament 472 metres quadrats per als carrers; 243 metres quadrats, per a equipaments, i 943 metres quadrats més, per a zones verdes. D'altra banda, l'alcalde de Tortosa va dir al juny que el nou POUM definia erròniament el solar del Temple, ja que no havia de figurar com a terreny d'equipaments públics, sinó com a sòl d'equipaments privats.

El parc eòlic de Barbers

GUSTAU MORENO

La CUTE va deixar ahir damunt de la taula el pla especial urbanístic del parc eòlic de Barbers, que afecta els termes d'Ascó, Garcia i Móra d'Ebre. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va recordar que es tracta de la reforma d'un pla anterior i que les innovacions tecnològiques han permès reduir de 22 a 12 el nombre d'aerogeneradors a instal·lar. Amb tot, Solà va dir que han situat els molins a la carena, tot separant-los també d'alguns espais naturals d'interès. Però un fet que preocupa la CUTE és el traçat del vial que caldrà obrir per construir el parc eòlic. Segons Solà, Urbanisme ha demanat a l'empresa que s'ajuste al traçat de la carretera, que l'edifici de control s'integre al paisatge i que minimitze els moviments de terres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona