Urbanisme

municipal

Sant Pere de Torelló destina 1,6 milions al pla de barris

L'Ajuntament aprova una modificació d'1.070.000 euros del pressupost del 2017

L'adquisició del terreny del Mas i la millora de la xarxa de calefacció seran algunes prioritats

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló prem l'accelerador perquè abans del desembre del 2018 pugui executar tot el que sigui possible del pla de barris del 2010, del qual queda pendent un 80% per la demora de cinc anys sense pagar de la Generalitat de Catalunya. El govern aporta, en el cas de Sant Pere de Torelló, el 75% del pressupost del pla de barris, que puja a 4,7 milions d'euros. “La Generalitat s'ha compromès a pagar tot el que justifiquem en menys d'un any, però el termini d'execució serà el desembre del 2018”, explica Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló. Amb la pressió del calendari al damunt, doncs, el primer pas del consistori per poder iniciar els projectes inclosos al pla ha estat aprovar en l'últim ple una modificació del pressupost d'aquest any d'1.070.000 euros que se sumaran als 530.000 euros que ja es preveien inicialment en els comptes municipals del 2017. “El pla de barris és un tren que passa només un cop, no dos, i ho hem d'aprofitar”, explica Fàbrega, que afirma que a finals de l'any que ve s'arribarà a un 65% d'execució del pla i que un 35% es perdrà. “Se'ns hauria d'haver donat més temps”, opina.

Projectes diversos

L'Ajuntament està establint un calendari d'execució, però aquest mes ja començarà la millora de la xarxa de calefacció del nucli antic, d'on també està negociant l'adquisició de tres terrenys. Un d'ells és el del Mas, “la zona més degradada del tot el poble, que volem dignificar”, diu Fàbrega. En aquest descampat de gairebé 4.000 metres quadrats s'hi vol fer una zona verda, amb un parc, un mirador i una zona d'aparcament. També es vol comprar l'aparcament de Can Sant Pau i un terreny al costat de l'escola, per fer-hi una sala polivalent d'ús per a tot el poble, tot i que això seria el 2018.

Les actuacions al nucli antic preveuen canviar serveis, com ara l'enllumenat, i algunes pavimentacions (per exemple al carrer Anselm Clavé), així com també rehabilitar façanes i cobertes, i edificis d'interès cultural. Per al 2017 també està programat fer a l'Ajuntament un ascensor per millorar-ne l'accés, una sala de plens i un arxiu nou. “El pla de barris suposarà un abans i un després en la fisonomia i en els serveis del poble”, comenta l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona