Urbanisme

municipal

patrimoni arquitectònic

Centelles posa data a la compra del Palau

El reactivat pla de barris, que caduca el juny del 2018, servirà per adquirir l'edifici

El ple municipal de Centelles va aprovar amb els vots de l'equip de govern, en mans del PSC, i del regidor no adscrit Víctor Barquer el nou pla financer que determina les inversions que es volen fer un cop s'ha confirmat que es reactiva el pla de barris i que la data límit per poder presentar deute a la Generalitat és el juny del 2018. “Estem en pla de barris del 2009, però el 2012 van tancar l'aixeta i van dir que no reconeixien més deute. Aquest gener s'han posa al dia dels pagaments que faltaven i el projecte torna a estar vigent. Com que hem treballat els projectes que volíem fer en l'àmbit tècnic, en l'any que ens resta podrem fer força coses”, va explicar el regidor Pep Paré, que va confirmar que dels 5 milions pressupostats en el pla de barris només n'han “executat un 15%”. Entre les inversions previstes en l'any vinent i incloses en el pla de barris, hi destaca l'adquisició del Palau dels Comtes de Centelles, un edifici emblemàtic de propietat privada situat al centre de la població i que actualment està en desús i en molt mal estat. L'objectiu del consistori és negociar i adquirir l'immoble “pel preu de la nostra taxació i destinar-lo a incloure serveis públics i un viver d'empreses”, ja que s'ha demostrat que després d'uns anys en venda “ningú el vol comprar al preu que diu el propietari”. L'oposició va remarcar que abans de comprar es tingui molt clar quan costarà la rehabilitació i quins usos exactes s'encabiran al seu interior.

Ara Junts i Víctor Barquer se separen

En el ple de dijous es va fer efectiva la sortida de Víctor Barquer del principal grup de l'oposició, Ara Junts per Centelles, i es va acceptar la seva nova condició de regidor no adscrit. No obstant això, Barquer forma part de l'assemblea local de la CUP i va deixar clar que en la resta de mandat se centrarà “a buscar l'acció i la implicació popular amb una actitud més propositiva que reactiva”. El portaveu d'Ara Junts per Centelles, Alfons Giol, va explicar que el trencament “fa més forta l'oposició i clarifica totes les posicions i els discursos dins l'Ajuntament”. L'equip de govern va posar en dubte que un trencament “pugui fer més fort un partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona