Urbanisme

patrimoni

Es ven el Palau dels Comtes de Centelles per 1,2 milions

Els propietaris de l'edifici n'encarreguen la gestió a l'empresa de màrqueting immobiliari Lançois Doval

L'Ajuntament s'ha mostrat interessat en l'immoble, tot i que té possibilitats de convertir-se en un ‘senior resort'

Els propietaris del Palau dels Comtes, de Centelles, s'han proposat trobar un comprador per a aquest històric immoble. Per això han encarregat a la consultoria Lançois Doval, empresa especialitzada en màrqueting immobiliari, la gestió de la venda, per un preu d'1,2 milions d'euros. L'Ajuntament de Centelles no ha amagat mai la intenció de quedar-se aquest edifici de 2.700 m² situat a la plaça Major. En el ple del mes de març, el consistori encara va fer públic el seu interès per adquirir el palau i va parlar dels mesos d'abril o maig per desencallar la compra. La darrera pròrroga del pla de barris de la Generalitat, que fixa el juny del 2018 com a termini per executar els projectes, semblava que n'acceleraria les negociacions. Aquest mitjà ahir va intentar contactar amb l'alcalde, Miquel Arisa, però no va ser possible.

Robert Menetray, fundador de Lançois Doval, explica que fins ara l'Ajuntament de Centelles no s'ha pronunciat. Tot i que entén que l'immoble “seria interessant que quedés per al poble”, també admet: “Som conscients que l'administració no té poder per aconseguir això a preu de mercat i cap particular vol regalar el seu patrimoni.” Per aquest motiu veu més possible que ho acabin comprant inversors privats. Pel que fa als futurs usos, Menetray comenta que algunes empreses especialitzades estan estudiant les possibilitats de convertir l'immoble en un senior resort, un centre residencial o assistencial per a persones d'edat avançada. La divisió horitzontal que la legislació permet fer en aquest edifici podria suposar deixar-hi fer també apartaments o habitatges tutelats per a persones amb cert nivell adquisitiu, un hotel o pisos de luxe, o fins i tot podria ser la seu corporativa d'alguna empresa de la comarca. “És difícil que un particular ho compri per a ús propi”, comenta el propietari de la consultoria.

LA XIFRA

Som conscients que l'administració no té poder per aconseguir això a preu de mercat
Robert Menetray
fundador de l'empresa consultora lançois doval
2.700
metres
quadrats de superfície té el Palau dels Comtes de Centelles, a més a més d'un jardí de 1.700 m²

Un edifici molt abandonat

El Palau dels Comtes de Centelles fa anys que està tancat i abans que el seu deteriorament s'agreugi cal trobar-li una sortida al mercat, motiu pel qual els propietaris han optat per fer-ne una difusió més àmplia i especialitzada, més enllà del cartell de la façana que des de fa mesos indica que està en venda.

El palau comtal, construït entre els segles XV i XVI, originàriament va ser propietat de la família Centelles. D'estil renaixentista, del qual conserva pocs elements, hi predominen els trets barrocs o neogòtics. Està declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) i té un pati central o pati d'armes a l'interior de gairebé 8 metres cada lateral. A l'exterior, bona part de l'encant es troba al jardí privat, amb una superfície de més de 1.700 m². A la façana s'hi observa, esculpit en pedra, l'escut de la família Centelles, que va fer construir el palau però mai el va acabar del tot, ja que li despertava més interès el Palau Centelles de Barcelona. De fet, a Osona aquesta nissaga hi va viure poc temps, i fins al segle XVIII el palau gairebé sempre va estar tancat. En les últimes dècades la degradació s'ha fet més evident i algunes cobertes fins i tot han començat a cedir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona