Urbanisme

Navarcles tornarà a tenir gasolinera el juny del 2018

Urbanisme dona el vistiplau al pla especial després que al novembre tombés la primera proposta

La nova estació s’aixecarà al mateix lloc on hi havia la que el jutge va manar enderrocar el 2008

Els veïns de Navarcles podran tornar a posar gasolina al poble d’aquí a un any. Aquesta és la data amb la qual treballa Petrobages després que la Generalitat hagi aprovat el pla especial de la nova instal·lació.

El seu conseller delegat, Ferran Parera, va explicar ahir que després del sí de la comissió d’Urbanisme posen ja fil a l’agulla al projecte. Cal acabar de decidir “quin tipus d’estació” fan i, tot seguit, demanar la llicència per iniciar les obres “amb l’objectiu que puguem obrir la propera primavera”, explica.

La benzinera s’aixecarà al mateix lloc on anys enrere ja n’hi havia hagut una, a l’entrada del municipi. La vella es va haver d’enderrocar el 2008 per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que arran de la denúncia d’un particular va acabar sentenciant que la instal·lació no complia els límits obligatoris amb la carretera de Vic. L’afer va ser molt polèmic perquè el TSJC va condemnar l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona a fer-se càrrec de l’enderroc.

Uns anys més tard, el 2013, l’amo de la primera gasolinera (Avel·lí Puig, de Gasoils Avel·lí) va presentar un nou projecte per aixecar un altre cop la benzinera al mateix lloc. Va modificar, però, l’accés a l’estació aprofitant que ara hi ha una rotonda. D’aquesta manera, les distàncies es compleixen. Per poder-ho materialitzar, l’Ajuntament va haver de fer una requalificació per tal que el sòl pogués ser apte urbanísticament per fer-hi la via d’accés. Va ser aprovada amb els vots del PSC, CiU i ERC, que consideren que és “un servei necessari” en un poble de 6.000 veïns. Hi va votar en contra la CUP, que va afirmar que es tractava “d’una modificació a la carta que només beneficia un particular”.

Segon intent

Després que la requalificació passés tots els tràmits necessaris a la Generalitat, el promotor va elaborar el pla especial, que va presentar el 2016. Va ser aprovat en el ple per Sumem (ex-PSC), CiU i ERC –la CUP i ICV hi van votar en contra–, però Urbanisme el va tombar perquè el considerava “incomplet”. Puig el va haver de refer i, ara sí, la Generalitat hi ha donat el vistiplau.

En paral·lel, Puig va acordar un traspàs amb Petrobages, que amb el pla especial aprovat farà ara el pas per quedar-se la nova estació. De fet, ja serà Petrobages qui demani la llicència d’obres a l’Ajuntament, segons va indicar ahir el seu conseller delegat.

LA XIFRA

194.000
euros
va costar l’enderroc de la primera gasolinera. L’Ajuntament en va pagar 135.000 i la Diputació 59.000 més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona