Urbanisme

Municipal

Arenys de Munt, a punt per urbanitzar un tram de riera

Signen el contracte amb l’empresa constructora que farà les obres a la part central del poble a partir de l’octubre

L’Ajuntament informarà els veïns dels canvis circulatoris i de les contribucions

Arenys de Munt està a punt per urbanitzar el tram central de riera, a la zona de davant la plaça de l’Església. “És la part central, on guanyarem un espai públic molt potent”, va destacar ahir l’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Rabasseda (ERC), referint-se a la integració de la plaça de l’Església amb la riera. El projecte preveu rebaixar la lliça que divideix aquest espai perquè s’hi pugui entrar directament sense baixar escales.

El projecte seguirà el model dels altres trams executats a la part alta, on la mateixa empresa Calaf va ser l’encarregada de la urbanització. Ahir responsables de la constructora van signar el contracte d’obres per portar a terme els treballs, que tenen un cost d’1,3 milions d’euros.

L’inici està programat per al mes d’octubre, després de l’acte de replanteig, i la durada prevista és de 31 setmanes. Aleshores els tècnics decidiran el calendari i els trams afectats per on començar a actuar. Des de l’Ajuntament s’informarà els veïns dels treballs d’urbanització de la calçada i les voreres al tram de la rambla Sant Martí i una part de la Riera i Penya, uns metres abans d’arribar al pont.

Parar abans del pont

El projecte no inclourà el tram fins al carrer de la Rasa, tal com estava previst inicialment, i deixarà intacte el pont de vianants que travessa la riera. Així ho van decidir els veïns en la consulta popular que es va fer sobre aquest i d’altres aspectes del poble. L’empresa constructora aturarà la urbanització uns metres abans d’arribar al pont, tal com ja es preveia en les bases del contracte si aquesta era la decisió final arran de la consulta ciutadana.

L’Ajuntament haurà de dissenyar durant les pròximes setmanes el pla de mobilitat i el plantejament de l’obra, per tal de minimitzar les molèsties al veïnat i als comerciants. També se seguirà el procés per informar els veïns afectats sobre les contribucions especials, un cop superat el termini d’al·legacions.

LA XIFRA

1,3
milions és el cost dels treballs del tercer tram d’obres per urbanitzar la riera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona