Urbanisme

municipal

urbanisme

Santa Susanna endreça el planejament urbanístic del 82

La revisió no contempla cap creixement i pretén reservar nous espais per a equipaments i complementar la zona hotelera

L’Ajuntament impulsa la participació ciutadana i recull les propostes dels sectors

Santa Susanna ha posat fil a l’agulla per adequar un pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) en vigència des del 1982 i que cal adaptar a la nova realitat del municipi i preparar-lo per a les necessitats del futur. La població, amb poc més de 3.300 habitants, ja va dibuixar la seva estructura bàsica l’any 1960 amb una zona hotelera delimitada a la franja costanera i allunyada del nucli urbà. Aquesta singularitat, segons destaca l’alcalde, Joan Campolier (AiS), li ha permès explotar un model turístic que l’ha projectat internacionalment i que s’ha convertit en el seu principal motor econòmic. “La revisió del POUM ja es va contemplar l’any 2002, però va quedar aparcada fins ara, que l’actual equip de govern ha decidit reprendre la feina”, comenta l’alcalde. Una feina que no es preveu enllestir abans de tres anys i que es troba en plena fase de participació ciutadana, tant pel que fa als veïns com als sectors implicats.

La diagnosi prèvia en què es treballa incideix en diferents aspectes que cal resoldre, com ara els problemes de mobilitat a les urbanitzacions –on viu el 80% dels ciutadans–, la posada en valor de les zones agrícoles delimitats pel pla director costaner, la recerca de nous espais per a equipaments, en especial educatius amb la vista posada en un institut de secundària, i la complementació de la zona hotelera per donar resposta a les demandes de l’empresariat. “Durant els anys vuitanta, l’urbanisme hoteler plantejava edificis amb una ocupació molt gran però amb poques plantes, i avui allò que es demana són immobles més alts, però envoltats per espais amb serveis complementaris”, assenyala Joan Campolier, que hi afegeix que “l’adaptació és clau per continuar disposant d’un sector capdavanter” com el seu.

Entre els problemes que haurà d’afrontar també la revisió del POUM hi ha diversificar el model residencial –Santa Susanna té molt pocs blocs de pisos i el jovent no troba habitatges assequibles– i articular i connectar el sector turístic amb el nucli urbà. “No ens cal créixer, perquè encara hi ha molts solars que no s’han desenvolupat i que podrien assumir sense problemes una hipotètica demanda de nova població”, considera l’alcalde, que destaca que “els fonaments del primer pla encara són prou vàlids”.

LA FRASE

L’adaptació és clau per continuar disposant d’un sector turístic capdavanter com el nostre
Joan Campolier (AiS)
alcalde de santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona