Tornen a presentar el veïnat Cotet a la llei de barris, amb més programa social

El nucli urbà, que es troba a cavall de Premià de Mar i Premià de Dalt, podria rebre 11 milions en cinc anys

A Premià de Mar ho tenen clar: cal augmentar la partida social. L'any passat, els programes socials suposaven el 10,8% del pressupost de la proposta de projecte. «Enguany ha d'assolir-se, com a mínim, el 20%», indiquen fonts municipals directament relacionades amb la redacció del projecte, que apunten que aquest increment ha d'anar dirigit a finançar programes formatius i d'inserció en el món laboral.

Tot just ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava les bases de la nova edició d'aquest programa, que enguany té una dotació econòmica de 99 milions d'euros. El projecte del barri Cotet aspira a aconseguir-ne 5,82, que sumats als fons municipals farien un total d'11,63 milions d'inversió en cinc anys: 5,89 per a Santa Maria (la part del barri de Premià de Mar) i 5,74 per a Santa Anna-Tió, al terme de Premià de Dalt. I és que tot i ser un únic barri, els dos municipis han de presentar el seu projecte propi per separat. No obstant això, les sol·licituds seran valorades en bloc i la subvenció, en cas que es concedeixi, també serà als dos municipis de forma simultània. «L'any passat, ens va faltar molt poc per aconseguir la subvenció, val la pena tornar-ho a intentar», explica l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). En els mateixos termes s'expressa el seu homòleg de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU). «El criteri polític va pesar molt en l'anterior convocatòria, esperem que, ara sí, aconseguim la subvenció.» Les línies en les quals actua el projecte són la millora de l'espai públic, la rehabilitació d'edificis, equipaments, tecnologies de la informació, sostenibilitat, equitat de gènere, programes socials i accessibilitat.

ALGUNES PROPOSTES

Millora de l'espai públic:
Pacificació del trànsit al carrer del Mig
Zona verda a la biblioteca
Millora accessos
Remodelació plaça Mil·lenari
Rehabilitació edificis
Detecció de patologies estructurals
Equipaments
Nova seu AVV
Oficina d'habitatge al barri
Millores PIJ La Fletxa
Nova ludoteca
Noves tecnologies
Wi-Fi als equipaments
Sostenibilitat
Soterrament contenidors
Plaques fotovoltaiques a la biblioteca
Programes socials
Programa agents cívics
Dinamització casal d'avis
Museïtzació Can Ferrerons
Participació ciutadana
Accessibilitat
Eliminació barreres als comerços
Instal·lació d'ascensors

El 75%, per poc

El govern de Premià de Dalt estava molt pendent ahir de la publicació de les bases de la nova llei de barris. I és que el municipi es troba actualment al llindar dels 10.000 habitants i, en funció de les bases, podria variar de manera considerable el finançament extern, ja que la llei preveu una subvenció del 75% per als municipis amb menys de 10.000 habitants i del 50%, per als majors. El darrer cens publicat data de l' de gener de 2009 i aleshores Premià de Dalt comptava amb 9.944 persones. «Si tenen en compte el cens de 2009 no tindrem problema, però si demanen dades del 2010 no sé si passarem del límit», comentava l'alcalde Baliarda abans de conèixer les bases. Finalment, el cens que es té en compte és el del 2009 i Premià aspirarà al 75%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona