CiU acusa el govern de Susqueda de falsificar dades per beneficiar amics

El regidor de CiU Oriol Ortín ha acusat l'equip de govern de Susqueda de «falsificar dades» del catàleg específic de masies i cases rurals susceptibles de construcció i rehabilitació per així «beneficiar amics». Ortín aporta com a prova dues fitxes del catàleg, on apareix el mateix mapa, però en una hi ha dibuixada una casa que en l'altra no hi és. El regidor de CiU considera que ha estat el govern qui ha dibuixat aquesta edificació per tal de legalitzar-la, ja que actualment és il·legal. Ortín també assenyala que les característiques d'aquesta casa que apareixen en la fitxa «són falses», ja que per exemple s'afirma que té més de trenta anys i «no és així». La llicència d'aquesta casa és una de les que Ortín demana als jutjats, ja que l'equip de govern es nega a facilitar-la-hi, tot i que el Síndic de Greuges i el Departament de Governació han expressat l'obligació de l'Ajuntament de fer-ho.

La regidora d'Urbanisme, Eva Viñolas (JpS-AM), assenyala que desconeix per què en una fitxa apareix sobtadament una casa, però afirma que no és cosa del govern, sinó de «l'aparellador». Tot i així, Viñolas desmenteix les acusacions d'Ortín assenyalant que així no es legalitza una casa.

Ortín enderroca el refugi

D'altra banda, Ortín ja ha iniciat l'enderroc del seu negoci, el Refugi de Guilles, que la Generalitat va ordenar tirar a terra perquè no era legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.