Urbanisme

Enrevessament judicial en el conflicte de Sa Guarda

Els conservacionistes presenten un contenciós i una denúncia a la fiscalia

El promotor actuarà contra ells per la via penal i farà una reclamació patrimonial, i un jutjat de Figueres investiga la denúncia d’un particular

El conflicte amb la urbanització de Sa Guarda a Cadaqués ha viscut aquesta setmana un enrevessament judicial important. El mateix dia que l’Ajuntament de Cadaqués anunciava l’aturada de les obres a Sa Guarda –aquest dijous–, la plataforma SOS Costa Brava i l’Associació d’Amics de la Natura de Cadaqués van interposar un recurs al jutjat contenciós administratiu de Girona, en què instava la declaració de nul·litat de ple dret del projecte d’urbanització.

Així mateix també van anunciar ahir que havien presentat una denúncia a la fiscalia en què comunicaven els fets, descrivint possibles –al seu parer– irregularitats comeses: l’inici de les obres d’urbanització, “l’incompliment” de la moratòria i la suposada inactivitat administrativa de tots els organismes públics, per si el ministeri fiscal considera que hi ha hagut responsabilitats en relació amb la protecció del patrimoni cultural i natural, en definitiva perquè obri una investigació si considera que hi ha indicis d’irregularitats.

Això no és tot, perquè, segons informa Marina López, de l’agència ACN, el jutjat d’instrucció 3 de Figueres ha obert diligències prèvies per investigar si s’han comès delictes en l’inici de les obres a la urbanització Sa Guarda de Cadaqués. Segons fonts judicials consultades per López, l’origen d’aquesta investigació és una denúncia interposada per un particular contra l’Ajuntament i la promotora per delictes d’ordenació del territori i prevaricació urbanística.

A més a més, al final de la roda de premsa que havien convocat els grups proteccionistes al Col·legi de Periodistes de Girona, el cap de premsa dels promotors, Xavier de Balaguer, va anunciar entre altres accions que denunciaria per la via penal els membres d’Amics de la Natura de Cadaqués i SOS Costa Brava i que actuaria contra l’advocat De Ribot per mala praxi al Col·legi d’Advocats.

Així mateix, el portaveu dels promotors va assegurar que, al seu parer, tenen permís per començar els treballs d’urbanització previs a la construcció de qualsevol edificació perquè la llicència els l’havien concedit abans de la moratòria dictada pel govern de la Generalitat. És precisament per aquest motiu, segons va afirmar, que posarien en mans dels advocats una reclamació patrimonial contra l’Ajuntament de Cadaqués pels “perjudicis causats a l’empresa” per l’aturada dels treballs que va dictaminar dijous.

LA DATA

06.06.19
Aturada.
L’Ajuntament va fer públic dijous passat que havia fet aturar les obres de Sa Guarda.

LA XIFRA

104
cases
i un hotel, aquesta és la previsió dels promotors, segons el conservacionistes. El promotor ho nega.

LA FRASE

El contenciós arriba ara perquè ara s’acaben els sis mesos que tenia l’Ajuntament
Eduard de Ribot
Advocat de SOS COSTA BRAVA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia