Urbanisme ordena l'enderroc d'una edificació construïda per un líder ecologista de Lleida

Joan Vàzquez hi veu una persecució per motius polítics

«En quinze anys no s'ha enderrocat mai cap de les barbaritats urbanístiques que s'han perpetrat a les terres de Ponent i del Pirineu, i en canvi ara volen que s'enderroqui un cobert agrícola per un assumpte administratiu», es queixa Joan Vàzquez. El secretari general d'Ipcena ha de fer front a una ordre d'enderroc que li ha fet arribar ara la direcció general d'Urbanisme de la Generalitat per una construcció que s'ha fet al municipi de Sant Esteve de la Sarga, a la serra del Montsec, un territori pràcticament deshabitat que fa de frontera entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Vàzquez té un mes de termini per complir el requeriment d'Urbanisme. En cas contrari, l'enderrocarà la Generalitat i farà pagar a Vàzquez el cost de l'actuació.

El líder ecologista ha presentat recurs per evitar-ho. Però no es queda aquí. Vàzquez sosté que l'actuació és fruit d'una venjança política per les denúncies d'Ipcena contra alguns desgavells constructius aprovats inicialment pel govern i que després han acabat en alguns casos aturats. Vàzquez cita l'ampliació de Vaquèira cap a la vall d'Àrreu (Pallars Sobirà), la pretensió del govern de fer una presa al congost de Mont-rebei (Noguera), els parcs eòlics de Vilobí o les maniobres militars que el govern català va permetre fer a Defensa a l'aeròdrom d'Alfés i malmetre així l'espai natural protegit. «Han trobat una manera de desprestigiar-me a mi i a Ipcena, quan resulta ridícul que vulguin enderrocar un cobert agrícola mentre no han mogut ni un dit per fer el mateix amb el centenar de bordes il·legalment convertides en residències a la Val d'Aran, els xalets il·legals de la Ruda i tantes altres barbaritats que al final sempre acaben legalitzant al cap dels anys amb trucs administratius.»

El delegat, en la inspecció

Vàzquez assenyala directament a l'alcalde de Tremp i delegat del govern a l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit, amb qui diu que manté males relacions des que Ipcena va demandar les obres d'ampliació de l'N-240 al congost de Collegats. «Ell mateix, tot un alt càrrec del govern, es va presentar a la inspecció que van fer els tècnics d'Urbanisme a la meva finca. I a sobre va demanar als tècnics silenci sobre la seva presència, com després van reconèixer ells davant del jutge», diu Vàzquez.

L'estructura de l'edificació denunciada no s'ajusta, segons Urbanisme, a la llicència d'obres per a cobert agrícola que li va concedir l'Ajuntament. La denúncia contra Vàzquez la va interposar el 2001 un caçador d'un vedat privat pròxim amb qui Vàzquez va discutir sobre l'espai de caça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona