Urbanisme

Un 65% del municipi és espai protegit

Poques coses, o res, queden de l'activitat intensa que havia tingut Querol als anys 40, quan hi havia prou habitants per tenir una escola, una barberia, dues sales de ball, dues botigues, una estafeta de correus i tres bars. Avui, dels 550 habitants que hi ha empadronats a Querol, només una dotzena viuen tot l'any al poble. La resta ho fan a les urbanitzacions de Can Llenas, Ranxos de Bonany, Mas Bermell, Mas Gassons i l'Arboçar, totes no regularitzades i creades en les dècades dels 70 i 80 en plena febre de la parcel·la. El seu entorn, en el límit de l'Alt Camp, és un paratge que comparteix amb altres municipis el sistema prelitoral central: «Tenim un 65 per cent de l'espai protegit per Xarxa Natura 2000 i per aquesta raó demanem dotar el municipi d'una bona senyalització que serveixi per divulgar els valors de l'espai, la biodiversitat, els hàbitats i les rutes», explica Jordi Pijoan, de Coalició d'Independents per Querol (CIQ), grup a l'oposició. La seva petició ja ha estat acceptada pel govern municipal, que haurà d'iniciar els tràmits per culminar el projecte.

Als responsables de CIQ també els preocupa la construcció d'un parc eòlic entre Aiguamúrcia i Pontons dins el pla de desenvolupament de l'energia eòlica i, «com que hi ha possibilitats que el parc es faci en el límit de Querol», diu Pijoan, el grup polític demana que se sol·liciti a l'administració la compensació als municipis veïns que tinguin aerogeneradors a menys de 1.000 metres del seu terme municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona