Urbanisme

Girona desencalla el nou vial de Sant Pau al parc Migdia

El projecte d’enderroc d’uns edificis es va presentar el 2017, però fins ara no s’han completat les expropiacions

Era el 23 d’octubre del 2017 quan l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va fer una roda de premsa al carrer Universitat de Montpeller per anunciar l’inici de les expropiacions per dur a terme un projecte d’enderroc de vuit finques deteriorades i poder allargar el carrer Universitat de Cervera del barri del Pla de Palau-Sant Pau fins al parc Migdia. L’endemà ho aprovava el ple municipal. En aquell moment es creia que podria ser realitat en el termini d’un any, tot i que ja s’avisava que dependria de les expropiacions. I el procés d’expropiacions va encallar-ho tot, sobretot pel fet que algunes finques estaven ocupades. No va ser fins ahir, gairebé tres anys i mig després, que els responsables municipals van firmar la possessió i ocupació dels darrers habitatges dels edificis. “Som a la part final d’un procés que ha estat llarg, però que haurà valgut la pena”, va afirmar ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí, que va destacar que la nova connexió suposarà “esponjar urbanísticament un sector del barri del Pla de Palau-Sant Pau, facilitar l’accés al parc Migdia i guanyar espai per als veïns i veïnes”.

Enderroc i nou carrer

Un cop signades totes les expropiacions, el pas següent serà iniciar el procés de posada a licitació de les obres d’enderroc dels edificis, un projecte ja a punt de fa uns mesos, amb un pressupost previst de 125.255, 76 euros. Un cop estiguin adjudicades, el termini d’execució dels treballs serà de cinc mesos, segons ha informat el consistori, que ha precisat que el projecte d’enderrocament ja incorpora també la urbanització del carrer resultant.

Segons es va explicar al seu dia, la intenció és que aquesta prolongació del carrer Universitat de Cervera sigui per a vianants i no hi pugui passar el trànsit rodat. A més, el projecte inclou la creació de dos blocs de pisos de promoció pública –un a cada banda del tram, a l’espai alliberat per l’enderroc–, que tindran set habitatges cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia