Tiana engega un pla per millorar la mobilitat interior de la vila

Les actuacions van dirigides a eliminar punts de circulació conflictius

Una de les actuacions més destacades del pla de millora de la mobilitat de Tiana és la construcció d'una rotonda al carrer Castellar, obert fa poc. Aquesta mesura vol endreçar la circulació d'una àrea en què s'incrementarà el pas de vehicles amb l'obertura dels carrers de la Creu de Terme –on es faran promocions de pisos– i l'inici d'activitats del futur edifici de l'escola Lola Anglada –previst per al setembre del 2010–. Segons els càlculs de l'Ajuntament, les obres d'aquesta rotonda començaran entre maig i juny. La previsió d'obertura és per abans d'estiu.

L'altra rotonda que es crearà també se situarà al passeig de la Vilesa, una mica per sobre del carrer Mallorca. L'objectiu d'aquests dos elements és «endreçar el trànsit i millorar la seguretat».

A més de les dues rotondes, l'Ajuntament de Tiana treballa perquè el carrer Escalfapé tingui dos sentits de circulació i, per tant, sigui d'anada i tornada. L'operació afecta particulars i l'Ajuntament ja ha començat les negociacions. Segons els càlculs de l'alcalde, Emili Muñoz, l'obertura del carrer Escalfapé es farà durant aquest mandat. El pla el completa l'arranjament de la riera d'en Font, que, de moment, està en projecte.

«Fer neta» la carretera

L'Ajuntament de Tiana també treballa per «fer net» el vial que travessa la vila de mar a muntanya, que és la carretera BV-5008. Un dels punts més difícils de circulació en aquest vial és el carrer Antoni Clapés amb l'avinguda Isaac Albéniz i el carrer Sant Francesc. El trànsit en aquest sector és complicat, ja que obliga els cotxes a fer una ziga-zaga en tots dos sentits, que, per a més inri, estan separats per uns habitatges. En total, hi ha quatre finques afectades en més o menys grau. A hores d'ara, l'Ajuntament negocia amb els propietaris per poder alliberar el sector i fer un vial de doble sentit. Muñoz aclareix que l'operació «depèn de la Diputació de Barcelona», ja que es tracta d'una carretera. «Fa un any i mig que gestionem aquesta actuació», comenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona