Tortosa aprova els eixamples del Temple Sud i Camí de Roquetes, amb 1.141 habitatges nous

El ple de Tortosa va aprovar ahir al migdia els plans parcials Temple Sud i Camí de Roquetes, que permetran la construcció de 1.141 habitatges nous, i també que l'Ajuntament puga disposar d'una superfície per a equipaments públics de més de 27.000 metres quadrats. En aquest sentit, al pla Temple Sud ja s'ha començat a construir la caserna regional dels Mossos d'Esquadra, que ocupa uns terrenys de més de 4.300 metres quadrats, i també hi ha una reserva de 10.488 metres quadrats per al tercer institut de Tortosa. De fet, el ple també va aprovar ahir la cessió gratuïta d'aquests terrenys a la Generalitat, perquè el Departament d'Educació puga impulsar el projecte del nou centre de secundària. D'altra banda, el pla parcial del Camí de Roquetes també genera una important taca de terrenys destinats a usos públics, d'uns 12.000 metres quadrats. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va confirmar que una part d'aquests terrenys es destinaran a la futura llar d'infants municipal que l'Ajuntament té previst construir al barri de Ferreries. Segons Bel, aquest equipament absorbirà les places de la llar privada Mare Natura, a pocs metres de distància, que desapareixerà amb el desenvolupament del pla parcial de la Farinera, lloc en què es construirà el nou hospital de Tortosa.

Al pla parcial del Camí de Roquetes, que ordena la unió de Tortosa amb la població veïna, es construiran un total de 473 habitatges (el 25% seran protegits en règim general, i el 10%, de règim concertat). En aquest nou eixample destacaran les zones verdes i els nous vials, amb l'ampliació de l'entramat urbà de la zona de Quatre Camins. Al pla Temple Sud hi haurà un màxim de 668 habitatges (el 50% de protecció oficial), i cal destacar la construcció de dues torres de 15 plantes al costat de l'autovia de l'Aldea.

Els terrenys per al tercer institut

GUSTAU MORENO

Els plans parcials Temple Sud i Camí de Roquetes s'han pogut aprovar de manera definitiva després dels acords preceptius de la comissió d'Urbanisme, de l'Agència Catalana de l'Aigua i de Carreteres de la Generalitat. A més, Ferran Bel va agrair la «seriositat i comprensió» dels propietaris del pla Temple Sud, que amb la cessió anticipada del sòl d'ús públic han permès a l'Ajuntament agilitzar la cessió dels terrenys a la Generalitat. En aquest sentit, l'alcalde no va estar-se de criticar la «incapacitat» del govern anterior, ja que Joan Sabaté va signar el conveni del pla parcial Temple Sud «just abans de les eleccions municipals del 2003». «Durant tot el mandat anterior, el govern de Sabaté va paralitzar aquest pla parcial, en lloc de desenvolupar-lo per poder disposar dels terrenys», va criticar Bel. Amb aquestes paraules, l'alcalde es defensava de les crítiques del PSC, que l'havia acusat de «posar pals a les rodes» al tercer institut per afavorir un centre concertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona