Urbanisme

tiana

Tiana reordenarà l'entorn de la B-20 amb un pla que inclou pisos i equipaments

El projecte pretén reurbanitzar els voltants del parc del Tramvia

Resol un problema que s'arrossega des de fa anys i que afecta també Montgat

Tiana ha resolt per fi el reordenament dels entorns de l'autopista B-20, una problemàtica que s'arrossegava des de feia anys. Amb l'aprovació d'un nou projecte urbanístic, que té el vistiplau de totes les administracions, l'actuació pretén reurbanitzar els voltants del parc del Tramvia, una zona situada entre aquest municipi i Montgat. L'Ajuntament de Tiana ha aprovat en el ple celebrat aquesta setmana la modificació del pla general metropolità (PGM) a l'entorn de l'autopista per desenvolupar el projecte urbanístic, que inclou la construcció de 175 habitatges, 82 dels quals seran de protecció oficial. També està prevista la creació d'una zona d'equipaments –el pla reserva per a aquests serveis 8.000 metres quadrats de superfície– i zones verdes. El projecte es completa amb un espai reservat a l'activitat comercial (uns 2.000 metres quadrats) i una plaça. El segon tinent d'alcalde i responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tiana, Joan Pau Hernández (Gent), va explicar dimarts al ple que el nou projecte “dóna més qualitat urbana” al poble.

El pla substitueix un altre elaborat per l'anterior equip de govern (PSC i ERC) i que incloïa més habitatges (una part dels quals eren dotacionals). L'alcalde, Emili Muñoz (Gent), assegura que el planejament anterior “feia una pantalla de blocs de pisos” entre les actuals edificacions i el parc del Tramvia. “Densificava massa la zona”, assegura Muñoz, que explica que el nou projecte “ha estat treballat conjuntament durant tres anys amb l'Ajuntament de Montgat” i suposa “una gran millora” per als dos municipis. “Defineix la façana sud de Tiana”, diu l'alcalde.

LA XIFRA

47%
dels habitatges que està previst que es construeixin a la zona seran de protecció oficial.

LA FRASE

El nou projecte urbanístic que presentem dóna més qualitat urbana a Tiana
Joan Pau Hernández
responsable d'urbanisme

LA XIFRA

2.000
metres quadrats estan reservats per a sostre comercial, amb l'objectiu de revifar la zona.

L'oposició (PSC i ERC) el rebutja

L'oposició de Tiana, que l'any 2005, estant al govern, va iniciar un planejament per a la zona, va rebutjar dimarts el projecte presentat al ple. El regidor Ferran Almeida (PSC), que va criticar el govern per no haver acceptat cap de les seves al·legacions, va recriminar la manca de voluntat per tirar-lo endavant amb consens i va atacar el govern assegurant que el nou pla augmenta el nombre de pisos. Joan Pau Hernández, en nom del govern, va assegurar que els pisos dotacionals també s'han de comptabilitzar com a sostre residencial, i va afirmar que el pla “està beneït per totes les administracions”. El regidor d'ERC, Jordi Gost, també es va sumar a les crítiques de manca d'interès per fer el projecte compartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.