Urbanisme

SABADELL

L'accés a Sabadell sud per la C-58 passa a fer-se a través de Sant Pau

L'obertura al trànsit dels primers vials del polígon coincideix amb el tall de l'accés antic, que va agafar de sorpresa els conductors i va provocar retencions al lateral de l'autopista

A final d'any es reobrirà el vial directe un cop refet

Els vehicles que vulguin accedir des de l'autopista C-58 a Sabadell per l'accés sud han de circular, des d'ahir a la mitjanit, pels primers vials del parc empresarial de Sant Pau de Riu-sec que s'han obert al trànsit. La modificació va agafar de sorpresa nombrosos conductors durant tot el dia d'ahir, ja que el rètol lluminós de Ripollet no era visible per als vehicles que s'incorporaven des de l'AP-7 i els senyals provisionals de la nova sortida, un quilòmetre abans de l'actual, eren ignorats per la majoria de conductors, que es pensaven que es tractava d'una entrada complementària.

Malgrat això, el gerent de la promotora del polígon, Xavier Isart, que ahir va participar en l'acte de recepció dels primers vials transitables per part del consistori, va inscriure dins de la normalitat les incidències –la majoria de conductors acabaven entrant a Sabadell per l'accés del centre, que va registrar algunes retencions en hora punta– i va augurar que d'aquí a pocs dies els conductors ja s'hauran avesat al canvi.

Ràpida entrada a Badia

El tall del vial antic allargarà una mica el recorregut als conductors sabadellencs, ja que cal travessar un parell de giratoris fins a l'aeroport. Però aquest recorregut forçós pel nou passeig de Sant Pau serà provisional mentre s'acaba de construir la gran rotonda elevada sobre la C-58, sobre la qual pivotarà el nus viari a principi de l'any vinent. Aleshores reobriran l'accés convencional, un cop s'hagi completat la urbanització dels vials pendents. Pel que fa als vehicles provinents de Bellaterra i la UAB per la BV-1414, també passen a incorporar-se al passeig travessant l'autopista pel pont semicircular de la rotonda que ja s'ha habilitat de manera provisional

En canvi, els conductors de Badia del Vallès podran gaudir a partir d'ara d'un accés força ràpid des de la C-58, per comptes d'haver d'arribar fins a l'entrada de la Gran Via i seguir la carretera que discorre entre les vies de Renfe i l'aeroport.

S'obre el parc fluvial

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i la seva homòloga de Badia, Eva Menor, van participar ahir en l'acte de recepció de la primera part de les obres d'urbanització per part del consistori sabadellenc. Bustos va celebrar que la ciutat hagi guanyat un nou accés viari amb què “la gent podrà descobrir la importància de la intervenció urbanística” del futur parc empresarial. Les obres acabades inclouen la intervenció ambiental en el curs fluvial del riu Sec, reconvertit en un nou parc longitudinal similar al del riu Ripoll.

Per la seva part, Menor va destacar que el nou accés a Badia, pel nou carrer del Mas Fonollar, suposarà “una millora notable per a la mobilitat dels badiencs”, amb un accés directe des de la C-58.

L'obra d'urbanització de la resta del parc empresarial encara durarà un any, fins a l'abril de 2012, mentre la promotora, Vantoureix, va anunciar que és a punt de tancar l'arribada de la primera empresa industrial i negocia amb quatre firmes més que volen instal·lar-se a les deu primeres naus.

Un carril bici des de Sabadell fins a la UAB

A banda del parc fluvial, l'altra novetat destacada del passeig de Sant Pau és el carril per a bicicletes que enllaçarà la Gran Via amb el recorregut per a vianants que va de Badia fins al campus de la UAB, salvant el desnivell del turó de Sant Pau. L'itinerari garanteix un accés alternatiu per als estudiants de Sabadell que vulguin arribar en bicicleta a les facultats, que ja no hauran de transitar pel perillós tram de la BV-1414.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.