Urbanisme

BELLPUIG

Jounou adverteix que el POUM no es podrà refer

El polèmic Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Bellpuig ha superat un nou i quasi definitiu tràmit abans d'entrar en vigor. El ple de dimarts passat a la nit va aprovar la incorporació de les prescripcions dictades per la Comissió d'Urbanisme de Lleida. Els sis vots de l'equip de govern (ERC i PSC) van decantar la balança a favor del nou planejament, mentre que el grup de CiU va votar-hi en contra.

L'alcalde, Ramon Jounou ha declarat: “Tot i ser mig centenar, les prescripcions no eren fonamentals, perquè si no Urbanisme no hagués aprovat definitivament el POUM”. L'actual alcalde, que ha deixat en mans de Xavier Salla l'encapçalament de la candidatura d'ERC, ha defensat la tramitació del pla. “Ens vam comprometre a tirar-lo endavant, perquè cal disposar d'aquesta eina urbanística i així ho recomana la Generalitat”. I ha afegit: “Davant de les eleccions, hauria estat més fàcil prioritzar l'interès partidista, però ha estat una feina molt complexe i ben feta, com avala la decisió d'Urbanisme”.

De la seva banda, Jordi Torres, portaveu de l'associació per un Bellpuig Millor, ha assegurat que té “l'esperança que un nou equip de govern reobri el POUM i aquest cop sí tingui en compte la voluntat majoritària del tot el poble”. L'entitat ha convocat mobilitzacions contra el pla, perquè “no estem d'acord en el disseny de poble que fixa”. Jounou apunta que “el 83% de les al·legacions s'han acceptat i s'ha exposat públicament, però per indicacions dels serveis jurídics i d'Urbanisme no podien portar-lo a la plaça i incorporar-hi el 100% de les idees”. Segons ell, “hauria estat obrir falses expectatives, perquè després Urbanisme no l'hauria aprovat”. L'alcalde deslliga la polèmica a la seva retirada de la política activa, que ha estat per motius personals en una decisió “presa a la tardor”.

La comissió revisarà, el proper 23 de juny, si s'han incorporat correctament i, si és el cas, el pla ja tindrà vigència legal un cop publicat al DOGC. Jounou adverteix que “un cop entri en vigor, el nou equip de govern tindrà un marge petit per retocar-lo. Si ho vol, n'haurà de fer un de nou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.