Urbanisme

maresme

L'ACA beneeix el cobriment de la riera de Malgrat

Autoritza explícitament posar una llosa en el controvertit tram de Can Feliciano, canalitzat l'any passat

L'espai va ser motiu de tensions entre l'Ajuntament i veïns que no volien les obres

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha donat finalment aquest mes el vistiplau perquè l'Ajuntament de Malgrat de Mar executi el cobriment de la riera en el tram conegut com a Can Feliciano. En el comunicat, l'agència especifica que el projecte presentat el mes de juliol pel consistori, i que pagarà aquest, s'adequa plenament a la normativa, però matisa un seguit de requisits que haurà de complir, com ara la preservació d'arbres i plantes protegides i la restauració posterior de la zona afectada per espècies de flora autòctones.

El permís hauria de tancar el polèmic episodi encetat l'agost del 2007, en què l'espai va ser escenari d'un enfrontament entre el govern i un grup de veïns quan les màquines hi van entrar per començar la canalització. Alguns dels ciutadans fins i tot van fer nit dalt dels arbres per evitar que fossin talats. El conflicte va anar a més amb la participació dels grups de l'oposició CiU, ERC i ICV-EUiA, que es van posar al costat de la plataforma ciutadana i van portar el cas als jutjats.

Tres anys després, el projecte inicial de canalització amb formigó es va reprendre i els enfrontaments es van revifar davant de la confirmació del govern del PSC i el PP de continuar l'obra amb el cobriment de l'espai “mantenint la continuïtat de la riera en trama urbana”.

L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), es mostrava ahir satisfeta del vistiplau de l'ACA “com no podia ser de cap altra manera”. El projecte de cobriment del tram de Can Feliciano, de 150 metres, entre els ponts del carrer Passada i Riera, tenia un pressupost de sortida de 350.000 euros, però Campoy preveu que el preu final no arribi als 300.000. “L'obra podria començar entre el gener i el febrer de l'any vinent” i va precisar que de la urbanització posterior “ja en parlarem més endavant, perquè hem d'aprovar un pla de millora urbanística dels immobles afectats”.

Coincidint amb el permís de l'ACA, l'alcaldessa va informar que l'Ajuntament ja ha cobrat els més de 700.000 euros pendents de la Generalitat corresponents a la canalització del tram de Can Feliciano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.