Canet inaugura l'esperada i cèntrica plaça de la Universitat

Són més de 5.000 m² destinats a l'oci i el gaudi dels veïns

L'element visual que juga amb la llum, el sol i els colors de les pèrgoles és probablement l'element que més crida l'atenció de la plaça de la Universitat, nova de trinca i estrenada ahir amb tota la solemnitat i oficialitat que es demana. L'espai s'ho mereixia amb escreix, tant per la transformació que ha experimentat com perquè es tracta de l'element clau que completa l'ordenació del centre del municipi, que es va estrenar el 2001 i que està a punt d'enllestir-se amb la urbanització de la riera Gavarra. L'alcalde, Joaquim Mas (PSC), ha destacat sempre la importància d'aquesta ordenació com a segell identificatiu d'un municipi que aposta per l'urbanisme al servei de les persones.

Espai de gaudi

La plaça de la Universitat té 5.622,24 m² i disposa de jocs infantils, una pista esportiva amb vestidors annexos, un petit escenari amb platea a l'aire lliure, lavabos i una guingueta amb servei de bar. El projecte, amb un cost global de 2,2 milions d'euros, es va dissenyar amb unes pèrgoles que fan ombra i donaran color a la plaça. La proposta no és gratuïta, perquè es tracta d'un particular homenatge al moviment arquitectònic del qual Canet és la joia al Maresme: el modernisme. L'espai urbà connectarà la riera Gavarra i el nou CAP amb el carrer Lluís Domènech i Montaner, mitjançant una rampa que facilitarà l'accés a les persones amb problemes de mobilitat, i també unes escales.

La gestació de les obres ha estat llarga i laboriosa i ha demanat la col·laboració de la resta d'administracions, especialment de la Diputació, que és qui va fer el primer pas per cedir l'espai al consistori. De fet, va ser gràcies a l'actual delegat del govern i exalcalde de Caldes d'Estrac, Joan Rangel. Rangel, també convidat a la inauguració, va ser qui va signar la cessió dels terrenys per poder-hi construir l'aparcament, el CAP i la plaça pública, quan ell era diputat de l'àrea de Govern Local. El cost global del projecte ha estat assumit també per les diferents administracions. Així, la Generalitat va aportar 300.000 euros provinents del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de l'any 2007 i 650.000 euros més del PUOSC de l'any 2009. Aquesta última partida anava dirigida en un primer moment a les obres de la riera Gavarra que posteriorment es van acollir al finançament del fons estatal d'inversió local. Per la seva banda, la Diputació hi va destinar 775.000 euros gràcies a la Xarxa de Municipis. L'empresa Invermercury, concessionària de l'aparcament subterrani de la riera Gavarra, ha pagat 382.482 euros, i l'Ajuntament, 162.405 euros.

Primera fase

L'Ajuntament de Canet ja ha fet arribar als veïns un comunicat sobre les obres d'urbanització de la riera Gavarra, la primera fase de les quals –de la ronda de Sant Elm al carrer Barcelona– hauria d'estar enllestida el 31 de juliol. A l'agost es començaria el segon tram, fins a la plaça de la Universitat, que acabaria a l'octubre i, finalment, els operaris afrontarien el darrer tram, de la plaça de la Universitat fins a la plaça de la Llenya, per acabar l'obra al novembre. El 31 de desembre, però, és la data límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona