Urbanisme enderrocarà la construcció il·legal de Deltebre

Solà diu que seran «implacables»

Els veïns del propietari de la construcció de Deltebre, Juan Rodríguez, van barrar el pas dimecres als tècnics d'Urbanisme, però Solà va advertir que faran complir la sentència judicial i que la casa es tombarà durant el mes de juliol. Així, Urbanisme rebutja l'oferta del propietari de l'edificació de reduir l'amplada i l'alçada de la construcció i de tapiar les finestres, amb l'objectiu de legalitzar-la. «Tot el que siguin magatzems agrícoles reals i es puguin autoritzar es continuarà fent, però en aquells que es transformen en habitatges serem implacables», va dir ahir el director general d'Urbanisme, després de la reunió de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE). Amb aquest enderroc, Urbanisme vol donar una lliçó a aquells que es construeixen edificacions al marge de la legalitat. «Des del govern s'està impulsant un urbanisme sostenible i estem totalment en contra de la dispersió», va assenyalar Solà, que va recordar: «S'ha de complir l'ordre judicial que exigeix l'enderroc de la casa.» Amb tot, el director general d'Urbanisme admet que el cas de Deltebre no és un cas aïllat i que hi ha més expedients similars. En aquest sentit, va avançar que durant els pròxims dies es prendrà la mateixa mesura en una construcció il·legal de la Val d'Aran.

A més dels veïns del propietari de la casa, va donar el suport a l'afectat l'Ajuntament de Deltebre. L'alcalde, el republicà Gervasi Aspa, va manifestar que Urbanisme no havia presentat la documentació necessària a l'Ajuntament per procedir a l'enderroc de la construcció.

Creixement urbanístic a Tres Cales

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar presentarà un recurs d'alçada davant la decisió de la CUTE, que no permet el creixement urbanístic en tres sectors turístics d'aquest municipi: Tres Carles, Sant Jordi i Castell de Sant Jordi. «Hem aprovat el pla d'urbanisme de l'Ametlla de Mar, però amb la prescripció que el sostre edificable que preveu l'Ajuntament en aquestes zones es trasllade darrere les vies del ferrocarril», va dir Solà. Una decisió que l'Ajuntament de l'Ametlla no comparteix, i per això reclamarà la intervenció del conseller Nadal, que haurà de resoldre-ho en tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona