Urbanisme

URBANISME

Vall-llobrega refà el POUM amb 85 habitatges menys

El govern municipal redueix la previsió de construir 265 cases noves a unes 180, després que Urbanisme els denegués l'aprovació

L'alcalde espera que el pla tiri endavant amb els canvis

El govern de Vall-llobrega ha reduït l'edificabilitat residencial prevista pel futur pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de 265 habitatges nous a uns 180, després que la comissió territorial d'urbanisme de Girona els denegués l'aprovació provisional, al novembre passat, en considerar que el creixement plantejat era excessiu.

Urbanisme va parlar inicialment de 400 cases més, una quantitat que el govern municipal rebaixava a uns dos centenars i que atribuïa a un error d'interpretació de la comissió. L'alcalde, Rufino Guirado (ICV), també ha argumentat que 45 dels nous habitatges futurs pertanyen a un projecte de casetes tutelades de lloguer que la Fundació Mas Pelegrí vol fer per a gent gran en uns terrenys propers a l'església del poble.

Entre les zones residencials que es desprogramen, per exemple, hi ha el sector del Mas Robau, a llevant de l'entrada al poble per la carretera d'accés. Guirado justifica la voluntat de créixer perquè la demanda d'habitatge al poble es manté, tot i la crisi del mercat immobiliari, i l'objectiu del govern d'ICV i ERC és augmentar els 900 empadronats que tenen inscrits al cens fins a més d'un miler, de manera que tindrien dret a rebre més subvencions de l'Estat i de la Generalitat.

L'alcalde espera que el document, en què també s'han introduït ajustos perquè les empreses de l'entorn de la pastisseria Xidors puguin ampliar les seves activitats dins d'uns paràmetres, rebi el vistiplau provisional de la comissió durant els pròxims mesos.

LA DATA

08.11.2012
La comissió territorial
d'Urbanisme va denegar l'aprovació provisional del nou POUM de Vall-llobrega.

LA XIFRA

180
habitatges
residencials nous són els que ara projecta el document, 85 menys que els 265 del document anterior.

Inici d'obres a l'escola al juny

La comissió d'Ensenyament del Parlament va aprovar la setmana passada una proposta de resolució d'ICV-EUiA en què es demanava desencallar la construcció de la nova escola pública de Vall-llobrega, un text que va rebre el vot unànime de tots els grups després que s'hi introduís una esmena de CiU, segons la qual el govern es compromet a comunicar al municipi l'inici de les obres abans del mes de juny. El grup ecosocialista va presentar un total de dotze propostes de resolució, una desena de les quals es van aprovar. El diputat gironí d'ICV Marc Vidal va recordar que l'escola de Vall-llobrega està pendent des del 2010, quan es va programar, però que va ser aturada per l'executiu de CiU al·legant falta de pressupost. El diputat convergent Antoni Balasch va explicar que les obres encara estaran condicionades per l'estat de les finances catalanes i Vidal va lamentar que el municipi ha estat un any i mig sense rebre informació del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.