Urbanisme

Les obres del centre cívic d'Ultramort s'han reprès i estarà fet al novembre

La carcassa de formigó feia dos anys que estava acabada però no arribava la subvenció per poder acabar

Es vol estrenar el servei per la festa d'hivern

El centre cívic d'Ultramort veurà finalment la llum a finals d'aquest any després que les obres estiguessin aturades gairebé dos anys pels endarreriments en els pagaments de la Generalitat i la necessitat de l'Ajuntament d'executar tenint el líquid disponible. Finalment, el nou edifici del centre cívic deixarà de ser una carcassa de formigó pelada i, en pocs mesos, podrà passar a tenir l'ús que se li busca: un espai públic d'esbarjo.

El cost del centre cívic és de 232.000 euros, amb l'IVA inclòs, el 95 per cent dels qual es finançarà a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) corresponent a l'any 2011. Aquesta tercera fase s'està executant des del mes de juliol i s'espera que estigui acabada per Santa Eulàlia, quan celebren la festa d'hivern a Ultramort, que és al novembre.

El nou servei està instal·lat en un solar de propietat municipal. L'immoble estarà connectat pel darrere amb la plaça de la Constitució i l'edifici de l'Ajuntament de tal manera que hi haurà accés directe per unes escales a la part alta del poble. L'edifici té dos volums diferenciats destinats, en els dos casos, a acollir les activitats socioculturals pròpies d'un municipi petit.

El volum gran acollirà les funcions més estrictes de centre cívic i el cos més baix –a la dreta, vist des de la carretera de Parlavà a Verges– inclourà els serveis, el magatzem i, amb el temps, també s'hi preveu instal·lar-hi un espai de bar cafeteria, que hauria de fer les funcions de lloc de trobada.

El primer mòdul és el més grani forma la sala polivalent. Un cop estigui acabat, tindrà una superfície de 220 metres quadrat. Es preveu com un espai nítid sense divisions interiors. L'altre mòdul tindrà la zona d'accés i distribuïdor i tindrà una superfície de 140 metres quadrats.

El formigó vist serà el material de la façana i del paviment i també s'hi vol instal·lar elements de malla metàl·lica. Les façanes completament transparents volen accentuar la llum interior.

LES XIFRES

360
metres quadrats
és la superfície de tot l'edifici, amb un mòdul de 220 metres quadrats i un altre de 140.
232.000
euros
és el cost total de l'obra segons l'Ajuntament d'Ultramort, la majoria finançat pel Puosc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona