Urbanisme

Es presenta a Tavernes de la Valldigna el projecte de regeneració del llac de la Goleta

La proposta permetrà efectuar una millora ambiental de la zona i dotar al llac d'un ús ludic i recreatiu per als veïns i turistes

L'estudi ha efectuat un diagnòstic mediambiental detallat del llac de la Goleta, partint de la consideració que és un tanc de tempesta que arreplega les aigües pluvials de la platja de la Goleta de Tavernes. Així mateix s'ha estudiat totes les característiques de funcionament del llac, així com anàlisi d'aigua i fangs.

El diagnòstic ha estudiat les possibles alternatives a la naturalització i millora ambiental, sempre buscant com objectius produir la recirculació de l'aigua del llac, evitar la falta d'oxigen en l'aigua, disminuir els nutrients de l'aigua i del fang i aconseguir l'equilibri ecològic del llac. L'estudi contempla alternatives d'ús lúdic, recreatiu i paisatgístic del llac, sempre tenint en compte els factors de sostenibilitat econòmica i ambiental.

El projecte de millora i regeneració del llac té un cost de 80.000 euros i per executar-lo el govern municipal va disposar en el pressupost del 2015 d'una partida amb la consignació suficient. Cal indicar que el projecte estava ja encomanat quan es va presentar el pressupost.

Les esmenes presentades pel PP i pel PSOE al pressupost del 2015 eliminaven el projecte de millora del llac, a pesar de ser molt important per a la platja de Tavernes i ser una actuació amplament reclamada tant pels veïns com pels turistes .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia