Urbanisme

Executen la segona fase de la minivariant de Fornells

Amb les obres, que s'acabaran al maig, es preveu crear 100 places d'aparcament darrere de l'església, així com vorera de 2 metres i carril bici

Aquesta millora del tram suposa una inversió de 201.800 euros

L'Ajuntament de Fornells de la Selva està executant les obres de la segona fase de la minivariant que discorre per darrere de l'església i evita que el trànsit passi pel centre del poble. Es preveu que els treballs de millora s'acabin durant el mes de maig i permetran diversos beneficis per al municipi. L'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, detalla que aquesta segona fase “permetrà generar una vorera de dos metres d'amplada que ara no existeix perquè els ciutadans puguin passejar-hi tranquil·lament”. Les obres que van començar durant el mes de març han obligat a tallar aquesta minivariant de 340 metres que es va executar per evitar que el trànsit passés per davant de l'església. El pressupost per a aquesta segona fase ha estat finalment de 201.800 euros, cost pel qual es va adjudicar l'obra, fet que suposa una rebaixa important del preu de licitació, que superava els 291.000 euros.

L'alcalde del municipi també subratlla que el projecte preveu la recollida d'aigües plujanes del sector, que ara s'està culminant, així com també la instal·lació de l'enllumenat a tot el vial.

Cent places de pàrquing

Parera-Nieto també posa en relleu que l'execució de la segona fase “suposarà generar al voltant d'un centenar de places d'aparcament a tocar del centre del poble”, que es faran a tocar de la mateixa carretera. Els treballs també preveuen la creació d'un carril bici que “té per objectiu donar seguretat als ciclistes que passen per aquí per anar a buscar la carretera de Llambilles”. El màxim responsable municipal considera que era important “endreçar tot el sector” i recorda que l'obra “es fa amb recursos propis i sense generar cap deute ni cap crèdit per fer aquesta inversió”. La primera fase de l'obra va suposar un cost de poc més de 91.000 euros i també es va executar amb els diners de què ja disposava el consistori fornellenc amb la voluntat expressa d'evitar que el vial suposés deute per a l'Ajuntament.

LA XIFRA

201.800
euros
és el cost d'adjudicació d'aquesta segona fase de les obres, que se suma als 91.000 de la primera fase.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia