Urbanisme

Front per frenar el polígon de les Llosses, a Ripoll

ERC, la CUP, el PSC, ICV i diverses entitats de defensa del territori i ecologistes en reclamen l'aturada en un manifest

El presenten a peu de carretera, on s'ha de desenvolupar el nou sòl

ERC Ripoll, la CUP Ripoll, el PSC-ICV Ripoll, GDT, Gedena, Procés Constituent Ripollès, CIC Ripollès, CEA Alt Ter i altres entitats i associacions han fet un front comú contra la urbanització del polígon industrial de la carretera de les Llosses a l'accés sud a Ripoll. Aquest front comú el van escenificar ahir amb la lectura d'un manifest al davant de can Villaura, molt a prop d'on s'ha de construir aquest polèmic polígon.

Els signants del manifest reclamen la protecció legal de les planes i terrasses fluvials de la comarca del Ripollès, com la zona on es pretén actuar, i la seva consideració de bé escàs i fràgil. En aquest sentit, recorden que menys del 7% del territori ripollès són planes.

Denuncien que el polígon de les Llosses és una operació especulativa, que es tira endavant sense cap estudi rigorós previ sobre l'oferta i la demanda real i sense cap mena de consideració pels paisatges ripollesos.

Els promotors d'aquest manifest recorden que al Ripollès encara ara hi ha sòl industrial edificat i també lliure i d'edificació immediata, com ara l'antiga Paperera Riera d'Estamariu (Ripoll), les naus construïdes i encara no ocupades a la zona de l'antiga Paperera Riera, situades al costat del camí ral entre Ripoll i Campdevànol (Ripoll), els terrenys i les naus de la Colònia Noguera (Ripoll), les naus de la fàbrica Filpur a la carretera de Sant Joan de les Abadesses (Ripoll), les naus de l'antiga Saphil, a la Colònia Santa Maria, el Roig (Ripoll), les naus de la Colònia Pernau (Campdevànol), les naus de nova construcció a la carretera de Gombrèn al Pla de Niubó (Campdevànol) i la colònia Llaudet, on hi ha una nau nova molt gran (Sant Joan de les Abadesses). Així mateix, hi afegeixen que hi ha alguna nau del polígon de Cal Gat del mateix municipi, ara en desús.

Així mateix, els signants del manifest recorden que cal afegir-hi el sòl industrial lliure qualificat i tots amb llicència d'edificació immediata de la Barricona (Ripoll), de la colònia Noguera i els de davant, al costat de l'empresa SP (Ripoll), els del darrere de l'empresa Ferros Arimany al costat de Can Casals, de dimensió molt considerable, i als quals es podrien afegir terrenys lliures de Can Casals (Ripoll), els de la Fundació Eduard Soler (Ripoll), els del costat del TAGA (Campdevànol), els edificables al Pla de Niubó (Campdevànol), els de Cal Gat a la riba esquerra aigües avall del Ter (Sant Joan de les Abadesses), i també el polígon buit a l'entrada de Camprodon i la Farga de Bebié. Les naus de les colònies l'Herand i Molinou i els acabats del Pirineu de Ribes.

Els promotors i signants d'aquest manifest es pregunten per què l'Ajuntament de Ripoll promou un nou polígon amb aquest mapa de sòl industrial. “Abans de tirar endavant un projecte d'aquest impacte a l'entrada de Ripoll, cal fer un procés participatiu on s'expliqui i s'informi del que comporta un nou polígon, però també abans de tot un ajuntament democràtic cal que doni a conèixer el sòl industrial ja existent a Ripoll i les zones properes del conjunt de la comarca”, remarquen.

LA XIFRA

7
per cent del territori
total de la comarca del Ripollès són planes i terrasses fluvials com la de les Llosses.

LA FRASE

La terra és un valor i no un negoci. La terra és un bé universal a protegir que no tenim gens garantit
Manifest contra el polígon de les Llosses

LA XIFRA

4
partits polítics
que tindran representació a l'Ajuntament de Ripoll, promotors del manifest.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona