Urbanisme

Entitats i veïns de Vilafant, en contra que Fricafor pugui ampliar l'activitat

La PAPH, la Iaeden i veïns de les Forques volen que es retiri la modificació del pla general

L'alcaldessa defensa el pla perquè deixarà de ser escorxador

Continua l'oposició a l'empresa Fricafor de Vilafant. La Plataforma de la Hipoteca i la Pobresa de Figueres, la Iaeden Salvem l'Empordà, l'associació de veïns de les Forques i altres particulars reclamen que es deixi sense efecte la modificació del pla urbanístic que s'està tramitant. L'objectiu d'aquesta modificació és permetre a l'empresa Fricafor deixar l'activitat d'escorxador per centrar-se en l'especejament de carn i ampliar l'activitat per poder tractar 150 tones de carn cada any (ara en són 50).

Veïns i entitats han presentat al·legacions a la modificació del pla general que està tramitant l'Ajuntament en què demanen que es retiri aquesta tramitació i en què també sol·liciten que s'obligui l'empresa a prendre mesures per evitar molèsties als veïns.

De fet, Fricafor fa anys que provoca polèmica al barri per les queixes d'alguns veïns per sorolls i pudors, fins al punt que un veí ha anat diverses vegades al jutjat per aquesta qüestió i van arribar a perillar la continuïtat dels llocs de treball.

En les al·legacions, entitats i veïns es mostren sobretot molestos per l'ampliació de l'activitat i destaquen “la incompatibilitat d'aquest ús industrial amb aquesta nova intensitat amb la zona residencial que ara envolta la indústria, la producció de nombroses molèsties per trànsit, soroll, pudors, la producció d'un supòsit de desviació de poder i d'un tracte de favor en permetre l'Ajuntament per aquesta única indústria la seva ampliació tot alterant el règim urbanístic actualment vigent i retardant el trasllat obligat de l'empresa”.

També plantegen que hi haurà problemes “greus” de mobilitat i denuncien així mateix que l'Ajuntament de Vilafant “opta per l'interès particular i sacrifica l'interès general”.

Cantenys: “El canvi d'activitat reduirà les molèsties”

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, explica que el període d'al·legacions està obert i que quan es tanqui s'estudiaran les que s'hagin presentat. Tot i així, va respondre als detractors que el motiu de la modificació del PGOU és el canvi d'activitat de Fricafor, que passa d'escorxador a sala d'especejament. “Hi ha una mica de confusió perquè es parla d'augmentar la capacitat de l'escorxador, però és un canvi d'àmbit empresarial”, diu. Cantenys defensa que l'impacte de la nova Fricafor serà menor. “Les molèsties haurien de ser mínimes o desaparèixer”, diu. Defensa que inclourà un pla de mobilitat per reduir les molèsties dels camions quan descarreguen, que els accessos s'allunyen de les cases i que es fa pel bé de tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia