Urbanisme

Amplien l'accés a l'aparcament de la part de dalt de Peratallada

L'Ajuntament de Forallac ha completat els treballs per millorar l'accés a Peratallada pel pàrquing de dalt, a l'avinguda de la Bisbal, un punt fins ara molt deficient i insegur en la intersecció amb la carretera. El tram tenia només quatre metres d'amplada, i amb les obres s'ha eixamplat fins a uns cinc metres i mig de mitjana, de manera que es garanteix l'encreuament de dos turismes i es facilita el pas de vehicles pesants.

Les obres han costat prop de 56.000 euros –43.000 dels quals subvencionats per la Diputació– i han requerit expropiar una franja del jardí d'una finca. S'ha aprofitat per soterrar la línia aèria existent i s'ha millorat l'espai de maniobra i la senyalització horitzontal a la cruïlla. Alhora, s'ha refet el mur de la propietat i, tal com es va fer a l'accés per l'Arbreda, s'ha mirat de dignificar la imatge d'un punt d'entrada de molts visitants al nucli medieval, sobretot en dies festius i períodes de vacances.

Les obres estaven programades a final d'octubre, però els estudis arqueològics previs per esbrinar si el fossat de l'antiga muralla medieval hi tenia continuïtat es van allargar més del previst. Finalment, però, van aparèixer poques restes significatives i Cultura va autoritzar les obres sense canvis en el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia