Urbanisme

Tercer conveni per restaurar la muralla de Tossa de Mar

L'aprovarà el ple avui, i és pràcticament idèntic als que es van firmar els anys 2010 i 2013 amb la Generalitat però no es van executar per falta de diners

L'Ajuntament de Tossa portarà a l'aprovació del ple avui dos convenis que ja són vells coneguts al municipi: un que servirà per restaurar part de la muralla de la Vila Vella i un altre per donar el vistiplau definitiu al projecte per construir un hotel a cala Morisca.

En el primer cas, el conveni se signarà amb el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Institut Català del Sòl. Aquest conveni, de fet, ja es va signar el 2010 i posteriorment també el 2013 (va passar pel ple el 24 d'abril del 2013). Les obres, que tenien un cost de 120.000 euros, s'havien d'haver iniciat abans de l'estiu del 2013, però segons va explicar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich, el Departament de Cultura va informar que no hi havia diners per fer-les, i va quedar aturat. Ara es torna a signar el conveni, pràcticament idèntic. El cost de les obres anirà a càrrec de l'Incasòl i l'Ajuntament, a parts iguals, en aplicació de l'1% cultural. L'alcaldessa confia que aquest cop hi hagi diners per tirar endavant les obres de rehabilitació.

LA XIFRA

120.000
euros
costa arreglar part de la muralla de la Vila Vella de Tossa de Mar, que finançaran l'Incasòl i l'Ajuntament.

Interès per l'hotel de cala Morisca

El conveni urbanístic amb la propietat de cala Morisca també fa temps que es treballa. El document, que es va portar al ple el març del 2012 i que permet la construcció d'un hotel de quatre estrelles a la cala, s'ha de signar de nou, segons va explicar l'alcaldessa, perquè la propietat ha canviat de mans. Si abans els propietaris no semblava que tinguessin gaire interès a desenvolupar el projecte, sembla que els nous amos sí que volen tirar-lo endavant. El sector de cala Morisca ocupa una superfície de 32 hectàrees. Aquest conveni posa fi a prop de vint anys de conflictes. En el dia d'avui el sector està en un avançat procés de degradació urbanística. L'Ajuntament va introduir els usos hotelers a la zona en bona part perquè tirar endavant la urbanització del sector era massa costós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona