Urbanisme

Antifrau investiga unes obres “mal acabades” a Vilajuïga

Assemblea per Vilajuïga (ApV), a l'oposició, va denunciar-les ja fa dies i ara l'oficina li ha comunicat que analitza el cas

Les obres es van fer els anys 2014 i 2015, amb Trias (ERC) d'alcalde

L'Oficina Antifrau de Catalunya analitzarà la denúncia feta pel grup de l'Assemblea per Vilajuïga (ApV) per esbrinar si té recorregut judicial. El grup municipal ApV, a l'oposició, ja va posar en coneixement de l'Oficina Antifrau les suposades irregularitats, i és ara que se'ls ha comunicat que ho investigaran.

Assemblea per Vilajuïga està convençuda que hi ha greus irregularitats en totes les fases del projecte d'aquestes obres, que es van fer entre l'any 2014 i el 2015, i considera que s'ha vulnerat la legislació en matèria d'accessibilitat i d'eliminació de barreres arquitectòniques, a més a més del reglament de baixa tensió. Denuncien que unes “enormes caixes de formigó instal·lades damunt les voreres dificulten el pas, i en alguns llocs l'impedeixen completament a les persones amb cadires de rodes, carros d'anar a comprar o cotxets per a nens petits”. També asseguren que s'ha incomplert el projecte respecte al mobiliari urbà i als materials utilitzats.

Els denunciants afirmen que les papereres s'han pagat dues vegades perquè havien d'estar incloses en el projecte i, en canvi, “s'han comprat i pagat” posteriorment, cosa que voldria dir que s'han pagat “dues vegades”.

Les obres van tenir un cost de 590.000 euros i havien d'estar subvencionades pel fons Feder, el diners del qual normalment no es cobren fins que les obres estan entregades. ApV posa en dubte que la subvenció s'acabi cobrant i denuncia que l'augment de l'IBI aplicat aquest any ha servit per pagar-les.

L'actual alcaldessa, Joana Cobo, d'ERC, va admetre quan va arribar que havia estat una sorpresa la situació financera amb què es van trobar, amb la urgència de pagar una factura de 250.000 euros per aquestes obres, quantitat que s'havia de satisfer si no es volia perdre la subvenció.

Per afrontar la complicada situació, es va apujar l'IBI un 100% per aquest 2016, una mesura que va portar un fort malestar a la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia