Infraestructures

Solà se sent “enganyat” i no es creu les raons de REE

L'alcalde de Santa Coloma veu “innecessari” el ramal de la MAT per la Selva

Critica que es vinculi al TAV

L'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà (CiU), se sent “enganyat” per Red Eléctrica de España (REE), que ho té tot a punt en el ramal de la línia de molt alta tensió (MAT) que unirà la línia amb la subestació de Riudarenes. Solà no es creu les raons de REE. “Per la informació que [REE] ens ha anat donant i hem pogut contrastar, hem vist que era la informació que a ells els convenia donar, però que no la realitat.”

Solà és partidari que el ramal de la Selva vagi soterrat i critica que es vinculi amb el TAV. “Per guanyar cinc o set minuts per anar de Girona a Barcelona, hem de fer aquesta inversió? Em sembla que no està justificat en un país [l'Estat espanyol] que ha comès tants errors per excés d'infraestructures.”

“Que s'ho pensin!”

Solà considera que el decrement d'energia no justifica la MAT. “Abans de fer un disbarat com aquest, que s'ho pensin! Necessari ho deu ser, però no imprescindible.” Solà, que diu que fa més de mig any que Rajoy no li ha respost una carta, respon així les paraules del director de transports de REE, Carlos Collantes, que ha afirmat que no hi haurà “grans canvis” en el traçat.

Mesos enrere, poc després que la Diputació de Girona i el Parlament reclamessin un replantejament de la MAT, REE va exposar que el projecte de traçat, que inclou 41 torres a Santa Coloma, l'havia tramitat CiU.

La MAT, al multireferèndum

La MAT tornarà a ser centre del debat en el multireferèndum de diumenge, que organitzen, entre d'altres, Som el que Sembrem, Plataforma Aturem Barcelona World, l'Assemblea en Defensa dels Serveis públics de Lleida i la CUP. Una de les preguntes locals que es farà a la Selva fa referència a la MAT. “Voleu que es construeixi la línia de molt alta tensió (MAT) de 400 kV?”

En el ple de dilluns passat, l'equip de govern de Santa Coloma (CiU i PSC), amb nou regidors, ERC (3) i la CUP (1) van donar suport a la campanya del multireferèndum per la difusió que se'n farà. Els tres regidors de Colomencs pel Canvi es van abstenir.

Sobre el text de la moció, presentada per la CUP, Joan Martí (ERC) va retreure a la CUP els canvis que hi havia hagut. L'alcalde, per la seva banda, va recordar que s'havien de donar valor als 6.001 vots contraris a la MAT en la consulta ciutadana del gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia