Infraestructures

La central Vandellòs II, aturada per la tempesta

A causa de les tempestes que van descarregar ahir amb força a la zona de Tarragona, el reactor de la central nuclear de Vandellòs II es va aturar de manera no programada, segons la informació facilitada pel titular de la planta al Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Les tempestes que hi va haver durant la matinada i el mateix matí haurien produït l'aturada automàtica del reactor nuclear de Vandellòs II per la pèrdua de la línia elèctrica de 400 Kv. Aquesta línia energètica, situada al parc elèctric exterior, és la que rep i extreu l'energia produïda per la planta atòmica, segons informacions de l'ACN.

Els sistemes de seguretat de la planta van funcionar segons el protocol establert i al llarg de la tarda d'ahir es va fer una anàlisi de la situació prèvia a la represa del funcionament de la central nuclear situada a la comarca del Baix Camp.

Els fets no han tingut cap tipus de repercussió per als treballadors, la població ni el medi ambient, i la situació ha estat classificada en el nivell 0 en l'escala internacional de successos nuclears i radiològics (INES).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia