Urbanisme

Mobilitat

Reivindicació

Vilafant pressiona

UNITAT ·

Els veïns reclamen una rotonda a la cruïlla d'accés a l'estació del TAV perquè és perillosa però el Ministeri de Foment mira a una altra banda

Pressió, reivindicació i una espurna d'esperança. Aquests són els sentiments que tenen els veïns de Vilafant que cada dimecres des del mes d'abril es reuneixen per manifestar-se. Ho fan amb una finalitat molt concreta: reclamar la construcció d'una rotonda a la cruïlla d'accés a l'estació d'alta velocitat. Són una cinquantena però tenen tot el poble a favor. Així ho explica la portaveu dels veïns, Meritxell Niño, que aclareix que, tot i que no tothom hi pot ser, sí que tots els veïns coincideixen que cal una solució per a un encreuament que és perillós.

Davant la manca de resposta del Ministeri de Foment a les protestes, dimecres passat 1 de juliol els veïns van decidir augmentar la pressió. Ara reclamen a l'Ajuntament de Vilafant que impedeixi l'accés a l'estació del TAV de manera permanent. La portaveu dels veïns, Meritxell Niño, explica que estan a l'expectativa d'una resposta positiva del Ministeri de Foment. Si no és així, diu que es durà a terme una altra mostra de pressió, que l'Ajuntament ja està estudiant a hores d'ara. Es tracta de tallar l'avinguda Puig Grau, una de les dues úniques carreteres que permeten arribar a l'estació d'alta velocitat.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, declara que l'Ajuntament “està al costat del poble”. A més, assegura que el Ministeri de Foment està al cas de les mobilitzacions que s'estan duent a terme a Vilafant, ja que l'Ajuntament s'ha encarregat d'enviar-los imatges que mostren què passa al poble, dimecres sí, dimecres també. Sobre la proposta que han fet els veïns de tallar l'avinguda Puig Grau, Cantenys diu que ja s'està tramitant.

L'incansable pressió dels veïns de Vilafant recorda la que va fer Bàscara per treure els camions de l'N-II i la que va fer també un grup de figuerencs perquè els vehicles de gran tonatge no entressin a la capital de l'Alt Empordà. Si mirem aquests precedents, en tots dos casos la insistent mobilització va guanyar la partida. En el cas de Vilafant tampoc sembla que els veïns vulguin abandonar sense que s'arribi a una solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia