Administracions

Comptes separats per a Sant Julià de Ramis i Medinyà

El govern municipal, format per ERC i Medinyà 1972, ha elaborat un pressupost pel 2016 en què es diferencien els dos pobles

Les partides de personal i deutes financers es mantenen comunes

El ple de Sant Julià de Ramis va aprovar ahir el pressupost pel 2016, en què es diferencien de manera gairebé completa els ingressos i les despeses que corresponen a Sant Julià de Ramis i les que pertanyen a Medinyà. Aquesta distinció ha obligat a duplicar la major part de les partides. L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, explicava ahir que es tracta de fer efectiva la segregació dels dos pobles en l'àmbit econòmic com més aviat millor: “Disposar dels comptes per separat és un pas molt important per als dos pobles i, com que és una feina que tard o d'hora s'havia de fer, no tenia sentit endarrerir-la més.” Amb aquest objectiu, explica el regidor d'Hisenda, Carles Royan, s'ha treballat des de l'estiu per anar desglossant tots els apunts pressupostaris en funció del poble al qual pertanyen. S'ha fet en funció de dos criteris. El primer, imputar cada ítem a Sant Julià de Ramis o Medinyà si la discriminació és possible. En cas que no ho fos, s'ha optat per fer el repartiment proporcional en funció de la població; un 75% per a Sant Julià de Ramis i un 25% per a Medinyà. Hi ha partides, però, que no s'han pogut dividir, com per exemple el capítol 1 (personal) o els deutes financers. En aquests casos s'ha optat per mantenir partides comunes. Tant Puigtió com Royan, i també el regidor de Medinyà 1972, Sixte Galià, expliquen que el repartiment definitiu d'aquestes partides comunes el decidirà la comissió paritària que s'ha de crear per separar definitivament actius i passius dels dos pobles. La comissió la formaran representants dels dos pobles –que no seran càrrecs polítics– i un representant de Governació.

Factures per separat

El pressupost total puja a 2,93 milions d'euros. Corresponen a Medinyà 600.000 euros i la resta, 2,33 milions, a Sant Julià de Ramis. Fer el repartiment aquest any facilitarà poder identificar desviacions de cara a l'exercici vinent, i poder corregir els càlculs si cal. De moment, i en espera que Medinyà disposi de NIF, el consistori ha demanat a tots els seus proveïdors que les factures que els facin arribar separin els conceptes en funció de si és imputable a Sant Julià de Ramis o a Medinyà. Un cop es van dividir els ingressos, les despeses i inversions de cada un dels municipis les han previst per separat els responsables de cada poble. Així doncs, els regidors d'ERC han decidit les de Sant Julià de Ramis, i els de Medinyà 1972, les de Medinyà.

Nous equipaments

Entre les inversions previstes a Sant Julià de Ramis hi ha el trasllat de l'aula de lectura a un altre espai i l'adequació de l'espai actual per situar-hi els serveis socials i el centre de distribució d'aliments. També es preveu fer una nova plaça al pla de Baix. Les dues actuacions costaran en total uns 130.000 euros. Pel que fa a Medinyà, Galià explica que hi ha previstes actuacions per a manteniments diversos, alguns dels quals es realitzaran si es concreten les subvencions demanades. El que sí que ja han rebut és una subvenció de la Diputació de Girona, de 32.000 euros, per a la compra de mobiliari i material bàsic per al que serà el nou ajuntament de Medinyà. S'està pendent, també, de l'aprovació de les bases per fer un concurs públic per adjudicar el nou bar del local social, l'adequació del qual costa uns 30.000 euros, que es finançaran amb part de la indemnització que rebrà Medinyà per la subestació de la MAT que es construeix al nou municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia