Sense - Avui

El Bread & Butter diu que no l’afecta la recessió

Moda

El direc­tor del Bread & But­ter va asse­gu­rar ahir que la fira de roba casual, que avui tanca les por­tes a Montjuïc, con­ti­nuarà a Bar­ce­lona, i va asse­gu­rar que no l’afecta la crisi econòmica: “No hi ha cap impacte nega­tiu, ni en els expo­si­tors ni en els visi­tants”. Karl-Heinz Müller té molt clar que “tot va molt bé” i així seguirà perquè tre­ba­llen amb mar­ques selec­tes i aques­tes no estan patint els vai­vens dels mer­cats. “La clau és la inter­na­ci­o­na­lit­zació i aquesta és una cita molt inter­na­ci­o­nal”, apun­tava Agustí Cordón, direc­tor de la fira, que va tor­nar a recor­dar l’impacte econòmic que la B&B suposa per a la ciu­tat: 100 mili­ons d’euros.

Müller va insis­tir que mol­tes de les mar­ques pre­sents (noms com Nike, Pepe Jeans, Adi­das, Ree­bok, Wran­gler, G-Star...) no estan patint la crisi perquè tre­ba­llen amb mer­cats que no s’han des­gas­tat, com la Xina i l’Índia. Custo Bar­ce­lona per exem­ple, inau­gura ara botiga a Kuwait.

Müller va recor­dar que el seu fil­tre de qua­li­tat no deixa pas­sar qual­se­vol. Per això, si al gener pas­sat hi havia més de 954 fir­mes repre­sen­ta­des, la xifra s’ha reduït ara a 893 i per a la pròxima edició només seran 800. ¿Al dar­rere d’això també hi ha interès a poten­ciar el sec­tor de gamma alta que és el més glo­ba­lit­zat i el que menys nota la recessió? Segons l’ale­many, amb la mesura el que bus­quen és cedir espais més amplis i millors a les fir­mes líders perquè puguin fer per­for­man­ces espe­ci­als, com les des­fi­la­des diàries d’Ed Hardy o Desi­gual. Al B&B neces­si­ten zones d’ús, mal­grat que han des­car­tat uti­lit­zar de nou el Palau Naci­o­nal “perquè va ser pro­blemàtic con­viure amb la gent, la segu­re­tat i l’art”.
La nove­tat d’aquest any és la uti­lit­zació de dos pave­llons més per ubi­car The Source, una fira de tei­xits, botons i fils que cobri­ria les neces­si­tats de les mar­ques de tenir una matèria pri­mera excel·lent que es ven­gui en un marc ideal. Per això, allà l’ambi­ent és rela­xat i mini­ma­lista. Ho és tant que alguns pro­duc­tors dub­ta­ven que la pro­posta tingués gaire futur.

 “L’espai ha tin­gut 1.350 visi­tants el pri­mer dia i està molt bé. Pen­seu que el B&B va començar amb 5.000 i ara són gai­rebé 100.000”, deia Müller i insis­tia que no es busca la mas­si­fi­cació sinó tot el con­trari, “que hi vagi qui real­ment ho neces­siti”. A tei­xits Royo, casa que sub­mi­nis­tra denim a fir­mes com Zara, G-Star i Hil­fi­ger, esta­ven a l’expec­ta­tiva de com fun­ci­o­na­ven els con­tac­tes i cons­ta­ta­ven les difi­cul­tats dels pro­duc­tors en moments de crisi com l’actual: “El sec­tor és molt sen­si­ble, perquè la gent es pas­sen tres anys amb uns matei­xos pan­ta­lons tran­quil·lament”.

En canvi, a l’àrea de mar­ques de moda, Sita Murt, que acaba d’obrir botiga a la Coru­nya, no nota la crisi, cosa que con­firma la teo­ria que les fir­mes de gamma mitja i alta se’n sal­ven. A la línia CK de Cal­vin Klein també li va bé, i allà asse­gu­ren que els seus com­ple­ments –més econòmics que la roba– són best­se­llers. Per això pot­ser aquest any les saba­tes tri­om­fen a la fira, on hi ha fir­mes com la siba­rita See by Chloé i les xan­cles, com les de la casa Hava­ia­nas que curi­o­sa­ment no noten la crisi. En aquest cas “perquè som molt asse­qui­bles”.

Müller es mos­trava ahir satis­fet amb els visi­tants del pri­mer dia, que pas­sen els 30.000 –“més o menys com l’any pas­sat”–, i des­ta­cava l’ori­gen inter­na­ci­o­nal del 72%, que pro­ve­nen de 101 països dife­rents.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.