L'Auditori de Torrent emmascara la rebaixa pressupostària amb un cicle nou

El cicle de flamenc i el de guitarra decauen de la programació d'enguany mentre s'afavoreixen formacions procedents del Palau de la Música i del Palau de les Arts de València

A fi de tapar la rebaixa significativa produïda als pressupostos generals de l'Auditori de Torrent, el regidor de Cultura, Modesto Muñoz, ha presentat un nou cicle que, sota el nom genèric de «Ressò de la mediterrània» oferirà diverses manifestacions culturals que tenen en comú la cultura i el pobles de la riba del Mar Nostrum.

A més d'aquesta novetat, la progrmació presentada ofereix continuïtat a altres propostes anteriors relacionades amb el teatre, la música lírica i els concerts simfònics. Així doncs, en el primer segment, s'espera la representació d'obres de certa volada interpretada per companyies vingudes de Madrid i d'altres procedents de les comarques valencianes i de la pròpia localitat.

Quan a la lírica, s'hi representarà Madame Butterfly i una antologia de les sarsueles del mestre Serrano, mentre que l'apartat de la música simfònica acull l'Orquestra de València, dirigida pel mestre García Asensio i el desè aniversari de l'orquestra resident de l'Auditori, l'Orquestra Ciutat de Torrent.

Segons les informacions obtingudes, decauen de la programació, dos cicles ja consolidats com són el de guitarra i el de flamenc, tot i que mantenen algunes actuacions soltes, qüestió aquesta que ha estat ben vista pel Bloc Nacionalista Valencià per quan que no representaven de capo manera la cultura més pròxima i suposaven un bon pessic d'euros per al conjunt del pressupost.

No som cap referent, Modest

PERE ROSSELL

Per molt que ho diga el regidor de cultura de la ciutat, cal ser bastant més modest a l'hora de valorar la qualitat dels espectacles de l'Auditori i de la programació que enguany oferirà aquest centre. Un auditori que barreja teatre, música de diversa factura i cinema amb presentacions falleres i de regines de tota mena, no pot dir-se que siga un auditori prestigiat. Podríem qualificar-lo d'Auditori «popular» amb l'ampli sentit de la paraula (clar està). Això no seria greu, si no fos perquè deixa al descobert la fràgil estructura cultural d'un poble de 80.000 habitants que té aspiracions a constituir-se en capital d'un territori, però que no sap exercir de capital d'aquesta geografia i els seus administradors únicament aspiren a anar tirant i poca cosa més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.