Cultura popular

L’Orfeó Reusenc durà la llegenda de Misericòrdia a la prioral de Sant Pere

Inclosa en els actes de la capitalitat cultural, la representació té un cost de 10.000 euros i es portarà a terme el 15 de setembre

Recrear la llegenda de la Pastoreta, Isabel Besora, a qui diuen que se li va aparèixer la Mare de Déu de la Misericòrdia. Aquest és el leitmotiv de Misericòrdia: de Reus al cel, una obra multidisciplinària que es representarà a la prioral de Sant Pere, divendres que ve, 15 de setembre, a dos quarts de deu de la nit.

Es tracta d’una proposta de l’Orfeó Reusenc que s’inclou en el programa de la capitalitat cultural, amb un cost de 10.000 euros, i que combina ball, cant, dansa, música i teatre, amb la participació d’un centenar d’actors. L’entrada serà gratuïta, fins a exhaurir la capacitat, d’unes 450 persones assegudes i altres, dempeus. Les portes s’obriran a les nou del vespre.

“Aprofitarem tots els racons de la prioral”, va explicar ahir Albert Bermúdez, l’encarregat d’adaptar la narrativa de la llegenda a l’espectacle, que té vocació de continuïtat per representar-se tot just abans de la festa major de Misericòrdia. L’espectacle, d’entre cinquanta i seixanta minuts de durada, comptarà amb música original composta pel reusenc Albert Galcerà. “És una gran motivació participar en aquest projecte i crear la música des de zero”, va assenyalar. A la vegada, el músic va estudiar textos dels goigs d’Isabel Besora, documents bíblics i publicacions d’historiadors reusencs, com Salvador Palomar, Narcís Camós, mossèn Ballarín o Ezequiel Gort, per tal de confegir la lletra de les cançons. Pel que fa al ball, Bermúdez ha ideat les coreografies a partir de passos de la dansa tradicional catalana per respectar la tradició de la llegenda.

LA DATA

15.09.17
tindrà lloc la representació d’una proposta amb vocació de continuïtat.

LA XIFRA

10.000
euros és la partida pressupostària prevista per a l’espectacle.

La llegenda de la pastoreta Isabel Besora

La llegenda explica l’aparició a Reus de la Mare de Déu de Misericòrdia a la humil pastora Isabel Besora, per tal d’explicar-li com es podia aturar l’epidèmia de pesta que assolava la població l’any 1592. Concretament, s’havia d’encendre una espelma tan llarga com la muralla a la prioral de Sant Pere. La primera versió reconeguda de la llegenda de Misericòrdia va arribar a través de Narcís Camós, l’any 1652.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA