Deltebre vol tenir una zona d'equipaments culturals a l'antiga Cambra Arrossera

La biblioteca municipal, un teatre auditori, un centre d'interpretació i un arxiu. Aquests són els equipaments culturals que l'Ajuntament de Deltebre ha previst instal·lar a l'antiga seu d'Arrossaires del Delta de l'Ebre. L'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per tirar endavant el projecte, d'acord amb el que preveu el pla d'equipaments culturals de Catalunya 2009-2019. De fet, Deltebre ja ha rebut la visita del secretari de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'altres alts càrrecs del departament, com el director general de Patrimoni Cultural el subdirector general d'Equipaments Culturals i el subdirector general d'Arxius i Gestió, així com de la cap del Servei de Lectura Pública de Catalunya, acompanyats pel director dels serveis territorials de Cultura, Xavier Vega. Durant dos dies, van poder visitar la seu de l'antiga Cambra Arrossera, que és un dels possibles emplaçaments per a la nova àrea d'equipaments culturals. L'antiga seu d'Arrossaires del Delta de l'Ebre és a l'entrada de la població per l'avinguda Goles de l'Ebre, i actualment encara se'n conserven tres edificis: dues naus de més 500 metres quadrats i l'antic molí d'arròs, que està en molt bon estat de conservació.

D'altra banda, per definir la nova zona d'equipaments culturals, durant el 2009 l'Ajuntament ha elaborat un pla local d'equipaments culturals, gràcies a una subvenció de la subdirecció d'Equipaments Culturals de la Generalitat. A més, també s'ha encarregat un estudi de programació per al futur teatre auditori. Quant a la nova biblioteca, cal recordar que Deltebre ja va ser inclòs en el programa específic de biblioteques, integrat al PUOSC del 2008-2012. Així, l'Ajuntament va poder encarregar el projecte i el programa funcional de la nova biblioteca de Deltebre. La redacció del programa és necessària per redactar el projecte definitiu, a càrrec de la UPC, ja que la definició de les funcions condicionarà les característiques arquitectòniques de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.