Altres

Pedrals i Rosalía

Els premis Ciutat de Barcelona 2018, dividits en dinou disciplines, fan pública la llista dels guardonats

Els premis Ciutat de Barcelona els convoca anualment l’Ajuntament des del 1949 amb l’objectiu de guardonar la creació, la recerca i la producció de qualitat feta a Barcelona per creadors o col·lectius.

Ja s’ha fet pública la llista de guanyadors de les dinou disciplines actuals. El 14 de febrer pròxim, l’alcaldessa,  Ada Colau, i el comissionat de Cultura, Joan Subirats, presidiran la cerimònia de lliurament dels premis, amb un format renovat, al Saló de Cent de l’ajuntament.

Aquest any, un dels guardonats és especialment mediàtic, la cantant Rosalía, que ha estat premiada pel disc El mal querer. El jurat ha destacat la seva capacitat innovadora i la seva qualitat i transversalitat artística.   

Un altre autor popular que ha estat premiat és el poeta Josep Pedrals, pel seu llibre Els límits del Quim Porta (Labreu), pel mestratge en l’ús del llenguatge i la construcció d’un llibre total, de 624 pàgines, summa de gèneres. El premi de traducció en català és per a Anna Soler per l’obra Austerlitz, de W.G. Sebald (Flâneur). El de literatura en castellà és per a Mario Cuenca Sandoval, per l’obra El don de la fiebre (Seix Barral). L’Agustí Duran Sanpere d’història l’ha rebut Miquel   Amengual Bibiloni per la seva tesi doctoral La immigració francesa a l’àrea de Barcelona a l’època moderna (segles XV, XVI i XVII).

El premi d’arquitectura i urbanisme ha estat per a la cooperativa d’arquitectes LaCol, pel projecte de cooperativa d’habitatge La Borda. El premi d’arts visuals ha estat per a Halfhouse, per l’encert en la renovació del seu projecte. El premi de disseny és per a la col·lecció Level, del joier Marc Monzó.

L’obra El sueño de los mártires. Meditaciones sobre una guerra actual, de Dardo Scavino, és el premi d’assaig, ciències socials i humanitats. El de ciències experimentals i tecnologia ha estat per al Dr. Ignasi Ribas, pel treball A candidate super-Earth planet orbiting near the Snow line of Barnard’s star, publicat a la revista Nature. Marcos Fernandez- Martinez, Jordi Sardans i Josep Peñuelas rebran el premi de ciències de la Terra, per l’article Global trends in carbon sinks and their relationships with CO2 and temperature, publicat a Nature. I el premi de ciències de la vida és per al Dr. Eduard Batlle Gómez, per un descobriment sobre el càncer colorectal. 

El premi de circ és per a l’espectacle Rhumans, de la companyia Rhum & Cia. El de cultura popular per a la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers a Sant Andreu de Palomar. El de dansa per a Salva Sanchis, per l’obra Radical Light. El premi de teatre és per a Jordi Prat i Coll, per  la posada en escena d’Els Jocs Florals de Canprosa.

El premi d’educació és per a Coeducacció, pel projecte Patis coeducatius. El de mitjans de comunicació, per al dossier La guerra bruta de l’aigua, publicat a La Directa. I, finalment, el d’audiovisuals per a l’entitat Zumzeig Cinecooperativa, perquè difon el cinema d’autor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona