cultura

La Casa de la Música de Tortosa tindrà dotze aules i una sala d'assaig

L'Ajuntament ha projectat al Temple un edifici polivalent de tres plantes

La Casa de la Música és una de les actuacions més importants del fons estatal d'inversió local, que en el cas de Tortosa preveu una inversió total de 6,1 milions. L'edifici serà una construcció de nova planta que s'aixecarà al solar municipal de la cruïlla dels carrers Maria Rosa Molas i Enric d'Ossó, al costat de l'església dels Dolors. De fet, l'actuació inclou la reforma integral de l'entorn, ja que a més de la Casa de la Música –que allotjarà l'escola de música, la banda municipal i l'aula de música tradicional– el projecte també preveu la urbanització d'una plaça nova. En aquest sentit, és un projecte esperat pels veïns del Temple, però també una «reivindicació històrica» del col·lectiu de músics, com va recordar ahir el regidor de Cultura, Joan Caballol. «Estem molt satisfets del projecte, ja que els arquitectes han sabut optimitzar l'espai i també recollir les observacions dels músics», va valorar ahir Caballol. «Serà un edifici molt funcional i pràctic que permetrà alliberar espais i descongestionar l'auditori Felip Pedrell», va afegir-hi. Caballol també va anunciar que l'escola de música recuperarà el nom de Lamote de Grignon, i va revelar que inicialment havien treballat en la possibilitat de construir un edifici annex a l'auditori. El també regidor de barri del Temple, però, va preferir no donar els detalls tècnics sobre la Casa de la Música, ja que demà té previst presentar el projecte als veïns.

De fet, l'Ajuntament va fer ahir l'acte d'obertura de pliques del projecte, al qual s'han presentat una desena d'empreses. L'edifici de la Casa de la Música tindrà una planta baixa més dos plantes, i es construirà en un solar de 368,87 metres quadrats. El projecte preveu dues aules per a classes col·lectives; una aula de sensibilització i iniciació, adaptada per als alumnes de 4 a 7 anys; set aules d'instruments, dotades amb un espill; una aula de noves tecnologies en què es podria instal·lar un ordinador amb tecla MIDI; una aula de percussió; una sala d'assaig d'uns 90 metres quadrats, amb un escenari desmuntable; una sala d'arxiu biblioteca; el despatx de direcció; banys, i un traster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona